Meni
Košarica

Blog RSS Feed

05 Oct Naravna nega rok in stopal
0 1268
Z naravnimi rastlinskimi izdelki, ki kožo pomirjajo, mehčajo in nahranijo, na preprost način poskrbimo za naše roke. Z redno domačo manikuro in pedikuro zlahka poskrbimo za močne in zdrave nohte, gladko in navlaženo kožo na rokah ter mehko in voljno kožo na stopalih. Poskrbimo, da bomo imeti pri rok..
09 Aug Naravni deodoranti postajajo vse bolj popularni
0 1263
Naravni deodorant uravnoveša stanje občutljivega predela pod pazduhami, ne da bi zamašil pore v koži. Številni klasični deodoranti  in sredstva proti potenju vsebujejo aluminij in še druge grobe in nenaravne sestavine, ki lahko naredijo več škode kot koristi. Če deodorant izdelamo ga lahko naredimo ..
08 Aug Naravna nega ustnic
0 214
.Kako izbrati in uporabljati izdelke za nego ustnicBalzam za ustnice: Te izdelke na osnovi rastlinskih olj in voskov uporabljamo za vlaženje, zaščito in mehčanje ustnic, da bodo mehke in gladke. Balzami so ponavadi v stiku ali majhnem lončku. Uporabljamo jih po potrebi.Obarvano bleščilo za ustnice: ..
18 Jun Milnica - Saponaria officinalis
0 1493
.To lepo in prijetno dišečo rastlino poznamo tudi pod imeni žajfje, žajfjeno zelje, piperat. Rastlina izvira iz južne Evrope in jugovzhodne Azije, ki raste tudi pri nas. Najpogostejša rastišča so po jarkih, ob mejah, ob potokih, po peščenem svetu. Zaradi izredno lepih cvetov jo najdemo tudi kot okra..
25 May Aloe vera je trdoživa lepotica
0 572
Obstaja več kot 250 vrst aloj, vendar imajo največ dobrih lastnosti aloe vera, aloe barbadensces (hibridna aloja) in aloa arborenscens (drevesasta aloja) in širokolistna aloja. Beseda Aloe naj bi izhajala iz arabske besede alloeh - svetleča, grenka substanca, vera pa iz latinščine in pomeni pravi. A..
15 May Grozdje in grozdne pečke so več kot le sadje
0 246
Plodovi vinske trte (rod Vitis) so priljubljeno sadje, ki ga uživamo presnega ali v obliki sokov in vina. Grozdje je polno antioksidantov in fitohranil, po vsebnosti katerih se lahko primerja z borovnicami. Vse sorte grozdja - zelene, rdeče in vijoličaste različice – vsebujejo veliko polifenolov.O g..
10 May Aronija - Aronia melanocarpa
0 339
.Aronija je barvna kraljica polna vitaminov, mineralov in antioksidantovPestrost prehrane je močno odvisna od izbire živil, ki jih pripravi hrane uporabljamo. Obstaja veliko živil naših krajev, ki jih premalo poznamo ali ne cenimo dovolj in jih malokrat vključimo v svojo prehrano. Aronija je zakladn..
07 May Veliki trpotec - Plantago major
0 224
 Poznan je tudi pod imeni mali trpotec, makovec, pripotnik, škrepotec. Raste po vsej Evropi, najdemo pa ga največ ob poteh, po travnikih ter na neobdelanih tleh, od nižin do planin. V kolikor se preveč razraste, lahko veliki trpotec uniči številne trate. Listi rastline temno zeleni, so suličasti in ..
06 May Nasveti kako vključite nekaj zelišč v vašo prehrano
0 158
Zdravilna zelišča ne uporabljamo samo za čaje, tinkture, sirupe in mazila oziroma obkladke, temveč se da z njimi pripraviti tudi zanimive in zdrave jedi. Žajbljeva juha Za žajbljevo zdravilno juho potrebujemo 30 listov svežega žajblja, dva na kocke narezana krompirja, list zelene, na kocke narezano ..
30 Apr Kava - Coffea
0 255
Skodelica dišeče, dobre kave je za mnoge ljubitelje teh napitkov prav gotovo eden najbolj poživljajočih stvari, ki jih lahko doživijo. Pitje kave je tudi eden izmed nepogrešljivih dnevnih obredov, priložnost za prijetne družabne trenutke in poslovna srečanja.  Kava je napitek iz prevretih zmletih zr..
29 Apr Užitne divje rastline
0 187
Tudi pleveli so lahko užitni in odlični, iz njih lahko pripravimo vrsto dobrih jedi, kot so nadevi, juhe, solate, čaji in prikuhe. Ljudje jih velikokrat ne nabiramo, vendar se tudi v njih skriva obilica vitaminov in mineralov. RogovilčekMed plevele, ki jih lahko uživamo, sodi tudi rogovilček. K nam ..
27 Apr Naravni nasveti za kožo, lase in nohte
0 143
Krema za okrog oči za zrelo kožo  Z leti se koža stara in najprej so opazne gubice okoli oči. Naredimo si kremo za ta predel, ki je popolnoma naravna, hkrati pa tudi učinkovita, saj vsebuje tudi orehovo olje, ki vsebuje vitamin E. Sestava: 2 žlici orehovega olja 2 žlici kokosovega olja 1 žlica čebel..
Prikazujem 1 od 12 do 169 (15 strani)
Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev.