Meni
Košarica

Recepti RSS Feed

10 Aug Čistilni balzam za lase: Naravna lepota in nega za vaše lase
0 1311
V času, ko se vedno bolj zavedamo pomena naravne nege telesa in okolja, se tudi v svetu lepote in nege vedno več ljudi obrača k naravnim in domačim rešitvam. Ena izmed takih naravnih možnosti za nego las je tudi čistilni balzam, ki ga lahko enostavno pripravite doma. Ta balzam je osnovan na naravnih..
09 Aug Zelišča poletnega sonca - oaza sprostitve v vašem domu
0 1198
Kopalna olja in soli si pripravimo razmeroma hitro in preprosto. Macerat ali sol zmešamo z eteričnimi olji po okusu in v skladu z želenim učinkom ter mešanico vlijemo neposredno v vodo. Rok trajanja že zmešanih kopalnih olj je enak roku trajanja osnovnega olja v mešanici. Če dodamo tokoferol, uporab..
08 Aug Brinov balzam za dlani in stopala
0 1296
Brinov balzam za dlani in stopala: Ultimativna nega z naravno osvežitvijo Odkrijte moč narave za nego svojih dlani in stopal z odličnim brinovim balzamom. Ta edinstvena formula združuje bogato mešanico naravnih sestavin z blagodejnim vonjem brina. Potrebujete: terilnik, dva steklena kozarčka 100-120..
03 Aug Naravna lepota odkrita: Čaroben piling s cimetom za sijočo in zdravo kožo
0 1382
Vsi si želimo sijoče, čiste in zdrave kože. Na srečo obstaja veliko naravnih metod, ki nam pomagajo doseči ta cilj. Eden izmed najbolj učinkovitih naravnih pilingov je piling s cimetom. Cimet, ki je priljubljena začimba v kuhinji, ima tudi izjemne koristi za kožo. V tem prispevku bomo raziskali, kak..
18 Dec Naravna kozmetika iz vašega doma
0 997
Pogosto si želimo samo pripraviti kakšen izdelek in nimamo pravih receptov. Mi smo vam poiskali nekaj receptov za izdelavo domače kozmetike.Sveže jabolko za utrujeno in dehidrirano kožo obrazaSveže jabolko je odlično za masažo utrujene in dehidrirane kože obraza, vratu in dekolteja. Jabolko, oziroma..
10 Dec Kako pripravite osnovni balzam za lase
0 1227
Balzami za lase vsebujejo rastlinska olja, ki lasem vračajo mehkobo in sijaj, česar samo umivanje ne zagotovi. Lasje postanejo mehki in voljni, zato jih lažje češemo in oblikujemo.  Ker vsebujejo veliko esencialnih maščobnih kislin, lahko taki balzami ukrotijo tudi najbolj podivjane lase.Osnovni nar..
06 Jan Maska za obraz z grenivko
0 730
Kako jo pripravimo?Beljak stepajte, da postane puhast. Dodajte sok grenivke in kislo smetano. Ponovno dobro premešajte. Masko nanesite na obraz in pustite delovati 15 minut, nato jo sperite s toplo vodo. Vaša koža vam bo hvaležna...
01 Jul Naravna kozmetika - ananasov piling, čistilna krema, obkladki  in sijoči lasje
0 1225
  Ananasov piling za gladko kožo V mešalec damo 500 g olupljenega in na koščke narezanega ananasa ter 10 ml vode. Dobro premešamo, nato dodamo 2 žlici polnozrnate moke, 1/2 žlice olivnega olja in malo gela za prhanje (da se zmesi lepše premešajo). Vse še enkrat dobro premešamo, nato ..
04 Jun Naravna kozmetika - kumarična maska, kopel in sijoči lasje
0 1213
  Kumarična maska    Eno naribano kumaro zmešamo s 3 žlicami kisle smetane in zmes nanesemo na predhodno dober očiščen obraz. Pustimo delovati 15 do 20 minut, nato nežno speremo z mlačno vodo in obraz namažemo s kremo.  Jagodna maska 6 jagod zmešamo z I veliko žlico..
03 Apr Masažno olje s sivko
0 1351
  Masažna olja je priporočljivo sestaviti z vsaj petimi negovalnimi olji, tako je negovalna mešanica bogatejša in ima večji spekter delovanja. Pazimo, da posamezno olje ne presega 20% mešanice osnovnih negovalnih olj. S pravilnim izborom olj za masažo se izognemo svaljkom, ki sicer nišo ..
23 Mar Tinktura znanilk pomladi
0 1094
  Marjetice oznanjajo pomlad, v maskah in mazilih pa koristijo predvsem nečisti in mastni koži. Cvetovi vsebujejo eterična olja, saponine, flavonoide, sluzi, grenčične snovi in čreslovine; Vedre marjetice teknejo v spomladanskih solatah in nič manj na kruhu z maslom. Cvetijo od pomladi do jes..
17 Mar Sladek velikonočni kruh
0 1310
  Sestavine: 50g moke 10 dag margarine 3 dag kvasa 1 žlička sladkorja ¼ l mleka 1 jajce Ščepec soli Noževa konica žafrana   Kvas, sol, sladkor in žafran raztopimo v mlačnem mleku. Moko in zmehčano margarino damo v posodo, dodamo razžvrkljano jajce ..
Prikazujem 1 od 12 do 14 (2 strani)
Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev.