Mešanica za gladko kožo

Sestavine: 5 ml jojobinega olja 20 ml mandljevega olja 10 kapljic olja bergamotke 5 kapljic olja geranije

Vse sestavine vlijemo v čisto in suho stekleničko, ki jo dobro pretresemo. Vsak tretji dan mešanico, ki jo vedno pred uporabo pretresemo, v tanki plasti nanesemo na obraz in pustimo delovati 15 minut. Nato preostanek otremo s papirnato brisačo ali kosmom vate. Vitamini A, C in E, ki jih mešanica vsebuje gladijo kožo, vonj pa razvedri duha.


Prha za obraz

Pogosto se nam zgodi, da srno utrujeni in brez energije in takšno stanje se najprej pokaže na obrazu. Pomagamo si lahko z energijsko prho za obraz. Pripravimo jo tako, da posodico z razpršilom napolnimo z vodo in dodamo 3 kapljice evkaliptovega olja. Z mešanico si napršimo obraz - lahko tudi naličen in obnovila bo zaloge vlage ter osvežila obraz, s tem pa borno tudi takoj videti spet spočiti in napolnjeni z energijo.


Nežno luščilo za kožo celega telesa

Zmešamo 5 jedilnih žlic morske soli s 4 žlicami smetane in 2 kapljicama geranijinega olja. Z dobljeno zmesjo se zmasiramo od stopal pa vse do vratu. Koža bo po takšni masaži mehka in gladka, naše počutje pa mirno in zadovoljno.


Mešanica za utrujene noge

Za utrujene noge si pripravimo mešanico iz 5 kapljic rožmarinovega eteričnega olja in 30 ml mandljevega olja. Dobljeno mešanico si temeljito zmasiramo od stopal navzgor in mešanica nas ohladi, sprosti, naredi gladko kožo, prijeten vonj pa poživlja. Z oljem cedre proti celulitu 30 ml olja pšeničnih kalčkov in 5 kapljic olja cedre vlijemo v stekleničko, dobro pretresemo, nato pa dobljeno zmes s krožnimi gibi nežno masiramo na problematičnih predelih telesa.


Kopel iz pinjenca

Tokrat vam ponujamo povsem naravno mešanico s pomočjo katere bo po kopeli v njej vaša koža mehka in svilnata, brez snovi, ki bi lahko povzročile kožno alergijo. Za takšno prijetno kopel potrebujemo mleko in pinjenec v prahu, koruzni škrob in eterično olje pomaranče. Mleko, pinjenec in koruzni škrob v enakih delih zmešamo z vodo za kopel, dodamo nekaj kapljic eteričnega olja  pomaranče, premešamo in se potopimo v kad. Kopel bo vašo kožo naredila mehko in svilnato. Zaradi nežnih sestavin lahko v njej kopamo tudi otroke.


Maska za lase

Za domačo masko las potrebujemo 1 krompir, 2 žlici soka aloje vere in 1 žlico medu.

Krompir olupimo in nastrgamo ter izcedimo sok Tako dobljen sok zmešamo s sokom aloje vere in medom ter nanesemo na lasišče. Pokrijemo s kapo za tuširanje ter vse ovijemo še z brisačo in pustimo masko delovati najmanj 2 uri. Nato speremo in lase operemo z blagim šamponom. Masko nanašajte 2 krat tedensko.


Odlični nohti

Žlico cejlonskega cimeta zmešajte z enakimi deli tople vode, jabolčnega kisa ter ustne vodice. V tej mešanici namakajte noge, jih obrišite in posujete s koruznim škrobom.


S črnim čajem proti neprijetnemu vonju nog

Črni čaj ni samo dober za uživanje, temveč se lahko z njegovo pomočjo rešimo tudi neprijetnega vonja nog. Tri vrečke črnega čaja kuhajte četrt ure v 2,4 dl vode Ko je kuhan pa ga razredčimo z dvema litroma vode. Ko se malce shladi pa vse skupaj vlijemo v manjšo plastično kad ali umivalnik ter v tej tekočini pol ure namakamo noge.