.


Kako izbrati in uporabljati izdelke za nego ustnic

Balzam za ustnice:

Te izdelke na osnovi rastlinskih olj in voskov uporabljamo za vlaženje, zaščito in mehčanje ustnic, da bodo mehke in gladke. Balzami so ponavadi v stiku ali majhnem lončku. Uporabljamo jih po potrebi.

Obarvano bleščilo za ustnice:

Bleščila (glosi) so nekoliko bolj svilnata od balzamov, zato je nanos še lažji. Vsebujejo naravna, zeiščna barvila v prahu, kot so korenina alkane, rdeča pesa, kakav in hibiskus. Naravno obarvana bleščila odlično pomirjajo in ščitijo nežno kožo ustnic, povrhu pa se še rahlo lesketajo.

Piling za ustnice:

So gosti in zelo bogati ter namenjeni negi in pilingu ustnic. Vsebujejo bogato maslo ter sladkor in sol, ki nežno zdrgnejo povrhnjico, ustnice pa naredijo gladke, zdrave in sijoče. Lahko jih uporabljamo enkrat do dvakrat tedensko.

Veganski nadomestki:
Če ne marate uporabljati čebeljega voska, lahko uporabite sojin vosek, karnaubski ali kandetilski vosek, da bodo vaši izdelki primerni tudi za vegane.


Popravite napako pri polnjenju

Pri izdelavi balzama za ustnice se na sredini ohlajenega izdelka lahko naredi luknjica. Brez skrbi, saj je to nekaj običajnega in ne vpliva na sam izdelek. Po vrhu ga lahko tudi malo segrejemo s sušilcem za lase, da se balzam spet razpusti in zapolni luknjico.

Različne embalaže izdelkov za ustnice

Stik: cevasta plastična embalaža z dnom, ki ga navijamo in s navzgor. V takšnem stiku je lahko 4 ml balzama za ustnice. So prozorni, beli, črni in še nekaterih drugih barv. So tudi okrogli in ovalni. Če bi radi večje količine balzama za ustnice, lahko kupite rudi velik stik za balzam za ustnice v katerega spravite 15 ml balzama. Nekatera podjetja prodajajo celo okolju prijazno embalažo za balzame za ustnice.  Dobi se tudi okolju prijazna embalaža v obliki tulcev.

Kozarčki In lončki: plastični in stekleni vsebniki, v katere lahko shranimo 7-15 rili izdelka. Pokrovčki so lahko plastični ali kovinski.

Pločevinasta embalaža: Naprodaj so majhni pločevinasti lončki okrogle ali pravokotne oblike. Okrogli imajo pokrovček z navojem ali dvižni pokrovček. Pravokotni imajo priročne drseče pokrovčke.


Zelo hranljiv in zaščitni balzam za ustnice

Sestavine: • ¼ žličke kokosovega olja • ¼ žličke olivnega olja • ¼ žličke Mangovega masla • ½ žličke čebeljega voska • 10 kapljic vitamina E (olje) • 1 kapljica eteričnega olja sivke • 1 kapljica eteričnega olja limonske trave

Količina: 4ml balzama za ustnice

V stekleno merilno posodico, ki jo postavimo v lonec, v katerem vre nekaj centimetrov vode, odmerimo kokosovo in olivno olje, mangovo maslo in čebeli vosek, da se maslo in vosek popolnoma razpustita. Odstavimo z ognja.

Dodamo vitamin E in eterični olji. Mešanico previdno prelijemo v stik za balzam za ustnice. Če nimate dovolj mirne roke, da bi stopljeni balzam prelili v ozki tulec, ga napolnite s plastično pipeto za enkratno uporabo.

Pustimo, da se strdi in ohladi na sobno temperaturo.

Vir: 200 receptov, nasvetov in tehnik za naravno lepoto; Shannon Buck