V času, ko se vedno bolj zavedamo pomena naravne nege telesa in okolja, se tudi v svetu lepote in nege vedno več ljudi obrača k naravnim in domačim rešitvam. Ena izmed takih naravnih možnosti za nego las je tudi čistilni balzam, ki ga lahko enostavno pripravite doma. Ta balzam je osnovan na naravnih sestavinah, kot so jabolčni kis, korenina navadnega repinca in listi koprive, ter ponuja številne koristi za vaše lase.

Potrebujete 500ml steklenico s širokim vratom in cedilo, balzam je uporaben najmanj 1 leto

• 0,51 naravno motnega jabolčnega kisa

• 3 žlice sveže korenine navadnega repinca

• 2 pesti svežih listov koprive

 

Ključne sestavine tega čistilnega balzama so naravno motni jabolčni kis, sveža korenina navadnega repinca in pesti svežih listov koprive. Priprava balzama je preprosta: najprej v steklenico zlijete 0,5l naravno motnega jabolčnega kisa, nato dodate sveže oprano korenino navadnega repinca ter liste koprive. Steklenico dobro zaprete in jo postavite na zmerno toplo mesto, kjer naj ostane šest tednov. To obdobje omogoča, da se sestavine temeljito prepletejo in ustvarijo močno ter učinkovito mešanico.

 

Ko je mešanica pripravljena, jo precedite skozi cedilo, kar bo odstranilo trdne delce korenine repinca in listov koprive. Po želji lahko dodate kisov izvleček, eterična olja ter subtilne esence, da okrepite učinek balzama in mu dodate prijetno aromo. Pred uporabo je pomembno, da balzam dobro pretresete, da se sestavine enakomerno pomešajo.

 

Najboljši način uporabe tega čistilnega balzama je, da ga razredčite v razmerju 1-2 žlici balzama na 0,5 litra vode. Takšna razredčitev bo zagotovila, da bodo vaši lasje deležni blagodejnih učinkov balzama, hkrati pa bo balzam še vedno učinkovit in prijazen do lasišča ter okolja.

 

Z naravnimi sestavinami in preprosto pripravo je ta čistilni balzam odlična izbira za vse, ki si želijo naravne nege las. Njegova učinkovitost ter spoštovanje do okolja in telesa so le nekateri od razlogov, zakaj bi se veljalo podati v svet naravne nege las s pomočjo tega edinstvenega izdelka.