Rešite skrčeno jopico

Jopico, ki se je pri pranju skrčila lahko pogosto vrnete v prvotno velikost z otroškim šamponom in toplo vodo. V umivalnik nalijte toplo vodo, dodajte nekaj otroškega šampona in z roko rahlo premešajte. Na vodo položite jopico in pustite, da se sama potopi in jo tako namakajte še 15 minut. Nato jopico nežno vzemite iz vode, ne je ožemat, dajte jo v vedro, umivalnik pa ponovno napolnite s čisto toplo vodo. Jopico previdno položite nazaj v umivalnik, pustite, da potone. Jopico vzemite iz vode in jo položite na suho brisačo, na ravni podlagi in jo vlecite narazen. Med sušenjem se večkrat vrnite k jopici in jo vsakič malce raztegnite. V kolikor boste dovolj potrpežljivi, bo jopica zopet prvotne velikosti.


Mačji WC

Če imate doma muce, se verjetno tudi vam kdaj zgodi, da začne mačje stranišče prav neprijetno zaudarjati. Vonj še prej zaznamo pozimi, ko so prostori ogreti in prav gotovo ne toliko zračeni kot poleti. In čeprav posodo redno čistimo in menjujemo pesek, nekako ne uspemo odstraniti neprijetnega vonja. Neprijeten vonj boste »pregnali«, če boste ob menjavi peska, mačji WC umili z dezinfekcijskim sredstvom, nato pa na dno posode vsipali in porazdelili sodo bikarbono in šele nato nasipali pesek.


Odstranitev voska s pohištva

Pa je praznovanje mimo. Res da je bilo romantično, vam pa so na leseni mizi in polici ostali voščeni madeži, ki so kapljali od sveč. To prav gotovo ni tisti spomin, ki ste ga želeli ohraniti, zato madeže voska stopite s sušilnikom za lase na najpočasnejši in najbolj vroči nastavitvi. Tako stopljeni vosek odstranite s papirnato brisačo, nato pa mesto obrišite z brisačo, ki ste jo namočili v mešanico enakih delov kisa in vode. Postopek po potrebi ponovite. S sušilnikom lahko odstranite vosek tudi s svečnikov: z vročim zrakom vosek zmehčate, nato pa ga samo odluščite.


Svež dah

Osvežite dah kadar nimate pri roki osvežilnega bombona pa bi si radi osvežili dah, si lahko pomagate tako, da nekaj časa ližete zrno kave. Vaš dah bo spet čist in svež.

Preprečite drsenje kuhalnice Če nočete da bi vam kuhalnica zdrsnila med kuhanjem v skledo, ovijte njen ročaj z elastiko. Ta se bo zadržala na robu sklede in kuhalnice ne bo treba loviti po skledi.


Brezskrbno listanje

Listanje brez težav Imate problem, da kadar listate po papirjih nenehno slinite prste? Temu se lahko izognete tako, da si okoli kazalca ovijete gumijasto elastiko. Seveda pa morate - - biti previdni, da ne zavijete elastike pretesno, saj lahko tako ustavite dotok krvi v konico prsta. To pa ni prijetno.