Krema za okrog oči za zrelo kožo 

Z leti se koža stara in najprej so opazne gubice okoli oči. Naredimo si kremo za ta predel, ki je popolnoma naravna, hkrati pa tudi učinkovita, saj vsebuje tudi orehovo olje, ki vsebuje vitamin E.

Sestava:

2 žlici orehovega olja

2 žlici kokosovega olja

1 žlica čebeljega voska

1 žlica destilirane vode

Na ogenj pristavimo posodo z vodo. V stekleni posodi, zmešamo kokosovo olje in čebelji vosek ter stekleno posodo postavimo v vodo. Ko se vosek stopi, dodamo še orehovo olje, dobro premešamo in posodo odstavimo z ognja. Prilijemo destilirano vodo, dobro premešamo in zlijemo v posodo za kremo. Pustimo, da se ohladi in že imamo dragoceno kremo za okrog oči.

 

Cimetova maska za posvetlitev las

Potrebujemo:

1 skodelico vode

pol skodelice medu

2 žlički olivnega olja

3 žličke mletega cimeta

Količino sestavin prilagodimo na dolžino las (naša količina je prilagojena krajšim lasem), tudi cimeta dajmo raje malce več kot premalo, saj bo sicer maska manj učinkovita. Ko vse sestavine premešate, masko nanesete na suhe lase, ovijete s toplo brisačo in pustite delovati najmanj 4 ure. Maska je popolnoma naravna.

 

Rožmarinova kopel

Potrebujemo:

5 žlic posušenih listov črnega hrasta

 1 žlico rožmarina

1 žlico žajblja

Mešanico zavremo v dveh litrih vode, nato pa še na zmernem ognju kuhamo 15 minut. Nato precedimo in dodamo vodi za kopanje. Namakamo se dokler je voda prijetno topla.


Olivno olje za nohte

Obnohtna kožica povzroča marsikateri ženski velike preglavice, prav tako pa lomljivi nohti. Pripravite si lahko kopel za nohte iz olivnega olja, ki mu dodate nekaj kapljic limoninega soka. Olivno olje samo rahlo pogrejete, dodate sok limone in namočite nohte v kopel za 10 - 15 minut.