Vsi si želimo sijoče, čiste in zdrave kože. Na srečo obstaja veliko naravnih metod, ki nam pomagajo doseči ta cilj. Eden izmed najbolj učinkovitih naravnih pilingov je piling s cimetom. Cimet, ki je priljubljena začimba v kuhinji, ima tudi izjemne koristi za kožo. V tem prispevku bomo raziskali, kako piling s cimetom deluje, kakšne so njegove prednosti in kako ga pripravimo ter uporabimo za najboljše rezultate.

 

Kaj je piling s cimetom in kako deluje?

Piling s cimetom je naravna metoda odstranjevanja odmrlih kožnih celic, nečistoč in odvečnega olja. Cimet je bogat z antioksidanti in protivnetnimi lastnostmi, zaradi česar je odličen za kožo. Ko ga uporabljamo v pilingu, deluje kot blagi abrazivni sestavni del, ki nežno odstranjuje odmrle celice in razkriva svežo, mlajšo plast kože.

 

Prednosti pilinga s cimetom:

Eksfoliacija: Piling s cimetom odstranjuje odmrle kožne celice, kar spodbuja obnovo kože in izboljšuje njeno teksturo.

Izboljšana cirkulacija: Masaža s cimetom spodbuja cirkulacijo krvi v koži, kar ji daje naraven sijaj.

Antioksidanti: Cimet je bogat z antioksidanti.

 

Piling s cimetom

 

Potrebujemo:

• 200 g rjavega sladkorja

• 100-150 ml mandljevega olja

• 1 žlička grenkega kakava

• 20 kapljic eteričnega olja cimeta

• 5 kapljic vitamina E

Vse sestavine dajte v skledo in premešajte. Olja dodajte toliko, da dobite pasti podobno zmes. Piling nadevajte v lične prozorne lončke in zaprite. Uporaba: na hitro se zmočite, nato pa dajte v dlan majhno količino pilinga in začnite pri gležnjih. S krožnimi gibi zmasirajte celo telo, nato se oprhajte kot običajno.


Uporaba pilinga s cimetom:

Čiščenje obraza: Pred nanosom pilinga s cimetom si očistite obraz s čistilnim sredstvom, da odstranite umazanijo in ličila.

Nanašanje: Nanesite pripravljeno pasto na obraz in nežno masirajte v krožnih gibih. Izogibajte se območju okoli oči.

 

Pustite delovati: Piling pustite na koži 5-10 minut, da se sestavine dobro vpijejo.

Izpiranje: Temeljito sperite obraz s toplo vodo in nato zaključite postopek z nanosom vlažilne kreme.


Previdnostni ukrepi:

Preverite alergije: Preden uporabite piling s cimetom, preverite, ali imate alergijsko reakcijo, tako da nanesete majhno količino na kožo zapestja in počakate nekaj minut.

Nežnost: Cimet lahko povzroči nežno pekoč občutek, vendar to ne sme biti boleče. Če se pojavi huda draženje, piling takoj sperite.

Ne uporabljajte preveč pogosto: Piling s cimetom uporabljajte največ enkrat na teden, da preprečite prekomerno draženje kože.


Piling s cimetom je naravna in učinkovita metoda za izboljšanje videza kože. Njegove protivnetne, protibakterijske in antioksidativne lastnosti pomagajo ohranjati kožo zdravo in sijočo. Z redno uporabo boste opazili izboljšanje teksture kože ter zmanjšanje aken in nepravilnosti. Preden se lotite pilinga s cimetom, pa vedno preverite, ali vam ustreza, ter upoštevajte previdnostne ukrepe za najboljše rezultate.