Zelo radi uporabljamo sestavine iz našega vrta in peteršilj je praktično na vsakem vrtu. Če boste uporabili tako liste kot steblo boste dobili močnejšo aromo, saj je v steblu prisotne več arome.  

V tej maski se rožna voda, ki kožo napne, lepo izpopolnjuje s svežim peteršiljem in z oljčnim oljem, sestavinama, ki sta odlični za našo kožo. To je torej izvrstna maska za osvežitev in nahranitev kože na vratu. Lahko jo uporabljate tudi za obraz, vendar se izogibajte območij okoli oči.


SESTAVINE

Manjši šopek svežega peteršilja

2 žlici gline v prahu

3 žlice oljčnega olja

2 žlici rožne vode

ustekleničena negazirana voda

 

PRIPRAVA

Peteršilj operite pod hladno vodo in odstranite stebla. Liste na drobno sesekljajte z nožem ali v kuhinjskem mešalniku. Dve žlici sesekljanega peteršilja zmešajte z glino. Dodajte oljčno olje in rožno vodo ter premešajte. Nastati mora gosta zmes. Masko nanesite na vrat in pod brado ter jo pustite delovati približno 20 minut.

Odstranite jo z ustekleničeno negazirano vodo in s kosmi vate. Kožo nežno osušite.

 

RAZLIČICA

Če želite, da bo maska še boljša, oljčno olje nadomestite z oljem iz pšeničnih kalčkov, ker vsebuje veliko vitamina E, ta pa pospešuje obnavljanje kože.

 

DELOVANJE : osveži, nahrani

VRSTE KOŽE: primerno za vse vrste kože

 POGOSTOST UPORABE: enkrat na teden

ČAS TRAJANJA : 12 ur v hladilniku

ČAS PRIPRAVE: 5 minut

ČAS DELOVANJA: 20 inut

 

GLINA JE STALNICA V KOZMETIKI

Obstajajo različne vrste glin, vsaka s svojimi edinstvenimi lastnostmi in uporabami. Med najbolj priljubljenimi so bela, zelena, rdeča, rožnata in bentonitna glina.

Gline v kozmetiki predstavljajo naravno in učinkovito rešitev za različne težave s kožo. Njihova vsestranskost in bogastvo mineralov jih uvrščata med nepogrešljive sestavine v naravni negi kože.

Gline delujejo kot naravni absorbenti, ki iz kože odstranjujejo nečistoče in toksine. To pomaga preprečevati zamašene pore in nastanek aken.

Gline vsebujejo veliko mineralov, kot so silicij, aluminij, magnezij, kalcij, železo in kalij, ki hranijo kožo in spodbujajo njeno regeneracijo.

 

Upamo, da vam bo ta maska ugajala, če želite še več podobnih nasvetov se naročite na naše novičke na tej povezavi.