Vlažilna sredstva uvrščamo v dve glavni kategoriji: ena imajo oljno osnovo, druga vodno. V vsaki skupini obstajajo še posebne vrste. V spodnjem zapisu
⬇ boste spoznali, katere vrste vlažilnih sredstev so primerne za posamezne tipe kože.

Sredstva na oljni osnovi

⭐️ Balzami za obraz: izdelani so iz nosilnih olj, masla, voskov in eteričnih olj. Lahko jih nanašamo na cel obraz, kožo pa izjemno zaščitijo in navlažijo. Primerni so z zrelo, suho, normalno in občutljivo kožo.
⭐️ Mazila za obraz: izdelana so iz zeliščnih nosilnih olj, voskov in eteričnih olj. So zelo bogata, zagotavljajo pa takojšnjo zaščito in globoko hidratacijo. Z njimi pogosto blažimo in lajšamo lažja kožna stanja in razdraženo kožo. Primerna so za zrelo, suho, normalno in občutljivo kožo.
⭐️ Olja za obraz: izdelana so iz zeliščnih nosilnih olj, čistih nosilnih olj in eteričnih olj. Že majhna količina zadošča, zato varčno z njimi! Primerna so za vse tipe kože. Kožo uravnovesijo, pomirijo, navlažijo in zgladijo.

Sredstva na oljni in vodni osnovi

⭐️ Losjoni za obraz: izdelani so kot emulzija vodne in oljne faze. Niso tako gosti kot kreme in jih koža lažje vpije. Vsebujejo večji delež vode kot oljnih sestavin. Primerni so za normalno, mešano, mastno in nečisto kožo.
⭐️ Kreme za obraz: izdelane so kot emulzija vodne in oljne faze. Kreme so gostejše kot losjoni in vsebujejo večji delež olja kot vode. Primerne so za suho, zrelo, normalno in občutljivo kožo.

Mi smo za vas pripravili odlično naravno vlažilno kremo z aloe vero, najdete jo tukaj: Naravna krema z Aloe vero