NARAVNO ETERIČNO OLJE BOR

5,00

Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
602

Še ni ocene
Napišite mnenje

Opis artikla

Eterično olje rdečega bora pridobivajo s parno destilacijo iglic, mladih vejic in storžev, najboljše je eterično olje pridobljeno s suho destilacijo sami iz iglic.  Deluje ogrejevalno in očiščevalno, uporabljamo ga lahko za pripravo kopeli za blaženje kašlja, izčrpanosti, slabe prekrvavitve, revme, artritisa, kožnih bolezni in ran, ki se težko celijo. V aromaterapiji se najpogosteje uporablja za zdravljenje okužb dihal in sečil.

INCI: Pinus Sylvestris

Značilnosti

Borovo eterično olje ima sveže, terpentinaste po kafri dišeče zgornje tone in suhe, balzamične, sladke, lesnate spodnje odtenke. Dobro se meša z večino eteričnih olj iz lesa in zelišč, pa tudi z eteričnima oljema sivke in limone.

Lastnosti

Učinkuje proti mikrobom, zamnjšuje bolečine pri nevralgiji, pomaga pri revmi, učinkuje proti virusom, uničuje bakterije, pospešuje iztekanje žolča, odstranjuje neprijetne vonjave, pospeši izločanje seča, pospešuje izkašljevanje, uničuje mrčes, krepča.

Uporaba

Borovo olje je odlično sredstvo za hitrejše izkašljevanje in je še posebej učinkovito pri pljučnih težavah. Je med najboljšimi eteričnimi olji za odstranjevanje sluzi iz pljuč, pomaga pri vnetju sinusov in bronhitisu. Je krepčilo za pljuča, ledvice in živčevje. S svojimi čistimi in predirnimi učinki pomaga odpravljate duševno utrujenost in izčrpanost. Borovo eterično olje deluje obnavljalno, poživljajoče in krepčilno. Blaži bolečine in spodbuja tkiva, zato je zelo primerno za obkladke in masažo pri športnih poškodbah in po napornih treningih.

Opozorila

Eterična olja niso primerna za dojenčke in majhne otroke. Uporabo med nosečnostjo odsvetujemo.

Eterična olja niso za notranjo uporabo! Prav tako jih nikoli ne apliciramo na kožo nerazredčena. Če ste noseči, imate težave s krvnim tlakom ali druge znake kakšne bolezni, se pred uporabo katerega koli eteričnega olja posvetujte z zdravnikom.  Eterična olja niso alternativa zdravstveni oskrbi – ob bolezenskih znakih vedno poiščite pomoč zdravnika. Ne prenehajte jemati zdravil. Če uživate homeopatska zdravila se o uporabi eteričnih olj posvetujte z zdravnikom.

Alergija in preobčutljivost:

Vedno naredite  preizkus z obližem (na obliž kanite nekaj kapljic osnovnega olja in kapljico eteričnega olja). Če pride do draženja, eteričnega olja ne uporabljajte.

Količina

10ml

Ocene - mnenja (0)

Za izdelek še ni mnenj.

Napišite mnenje

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Slabo            Dobro


Nadaljuj

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

02 675 71 31
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook