Meni
Košarica

ŠENTJANŽEVO MAZILO

Šentjanževo mazilo boste lahko uporabljali za več namenov, saj ima zelo široko področje uporabe. Naravno mazilo iz šentjanževke uporabimo za lajšanje težav s kožo ter intenzivno nego, obnovo in zaščito kože. Mazilo je popolnoma naravo in sestavljeno iz čebeljega voska in šentjanževega olja, ki je pripravljeno po tradicionalnem postopku in iz rastline pridobi kar največ zdravilnih učinkovin. Pomembno je, da vašo kožo razvajate na prijazen in naraven način.

Šentjanževo mazilo

Sestava: oljčno olje, macerat šentjanževke, čebelji vosek.

INCI: Hypericum Perforatum Herb Olea Europaea Oil Extract, Cera alba.

Količina: 50 ml

 

Glavna sestavina šentjanževega mazila je seveda šentjanževka ali šentjanževa roža, katero latinsko ime je Hypericum perforatum. Poznamo jo tudi pod različnimi imeni krčnica, ivanovka, krčna zel, krvavec, janževka, navadna krč, grilavec, šentjanžovec, šentjanževa roža, kamenika, križevec, krvočistnik, kri sv. Janeza, rumena naniknica, šentjanževica, zvonec, krčevec. Nabiramo jo v času cvetenja od junija do avgusta. Njena značilnost je, kadar zmečkamo rumene venčne liste šentjanževke med prsti, se sprosti rdečkast sok.

Kje jo najdemo

Raste po suhih travnikih, pašnikih, ob poteh, po posekah, nasipih, gozdnih jasah. Razširjena je po vsej Evropi, subtropih in umirjenih klimatskih področjih.

Sestavine in učinkovine šentjanževke

Šentjanževka vsebuje 10% čreslovin, eterično olje z alfa pinenom, hiperozid (hipericin), rutin, flavoinske glikozide, grenčine, smolo, holin, razne organske kisline, beljakovine, vitamine, ogljikove hidrate, itd. Šentjanževo mazilo je tradicionalno poznano v Sloveniji že stoletja. Več o šentjanževki boste našli s klikom tukaj.


Šentjanževa krema recept

Sestava naravnega šentjanževega mazila

Mazilo s šentjanževko je sestavljeno iz oljčnega olja, čebeljega voska in olja šentjanževke. Tradicionalen recept za šentjanževo mazilo je skrbno pripravljen za maksimalno učinkovitost. Ne vsebuje nobenih drugih dodatkov, da lahko dobimo kar največ iz osnovnih sestavin, glavna zvezda tega naravnega mazila je šentjanževka v oljnem izvlečku.


Šentjanževo mazilo uporaba

Uporabljamo pri vseh vrstah opeklin, po sončenju, pri podplutbah, nanesemo na kožo na predelu bolečin v hrbtu ali sklepih.

Mažemo vsa krema se bistveno bolje vpije in koža ne ostane tako mastna, če mazilo nanesemo na mokro kožo oziroma po nanosu mazila gremo čez namazane predele še z mokrimi rokami.

Šentjanževo mazilo uporaba

KLIKNI IN NAROČI ŠENTJANŽEVO MAZILO


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
Slabo Dobro
Captcha
Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev.