MAZILO Z ŽAJBLJEM

7,00

Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
317

Še ni ocene
Napišite mnenje

Opis artikla

  • 10 skrivnosti zelišč – Žajbelj 10 skrivnosti zelišč – Žajbelj 26. Okt 2015 Žajbelj - Salvia officinalis   1. Žajbelj je hvaležno zelišče, ki so ga cenili že v davnini. Na neki zdravniški šoli v Salernu je celo pisa..
  • Žajbelj - Salvia officinalis L. Žajbelj - Salvia officinalis L. 25. Jun 2016 Žajbelj - Salvia officinalis L.   Druga imena: kadulja, prava kadulja, vrtni žajbelj, vrtni žajel, žavbelj, čistec, žajbl, žlahtni žajbel, šetra..
  • Žajbelj starodavni eliksir življenja Žajbelj starodavni eliksir življenja 17. Feb 2017  • lajša prebavo • oži žilice in krči tkivo • učinkuje kot je antioksidant • deluje kot estrogen   Žajbljeve zdravilne lastnosti so ta..
  • Kako blažiti težave s sklepi Kako blažiti težave s sklepi 29. Apr 2017   Nekoč so z izrazom revma označevali vse s sklepi povezane težave. Danes razlikujemo med artritisom, artrozo in protinom, ki jih povzročajo ze..

Žajbelj deluje očiščevalno, uravnava proizvajanje maščobe in loja ter izboljšuje naravni zaščitni plašč kože.  Odlično deluje pri vneti koži, ekcemih, luskavici, kožnih izpuščajih ter pri vnetih artritičnih sklepih.  Ker žajbelj zavira znojenje in preprečuje klice je mazilo primerno tudi za nego stopal.  Žajbelj je močan antioksidant, deluje protivnetno in protimikrobno, vsebuje veliko vitamina K in koristnih rastlinskih snovi, vključno s fenoli in flavonoidi. 

Žajbelj bistveno povečuje delovanje encima SOD4 (SOD -Superoksid - dismutaza, je encim, ki katalizira pretvorbo superoksida v vodikov peroksid in molekularni kisik. Deluje kot pomemben antioksidant pri vsaki celici, ki je izpostavljena kisiku),  ter s tem zmanjšuje nastop celičnih poškodb, ki jih povzročajo prosti radikali.

Študije so pokazale, da SOD deluje tudi protivnetno, zmanjšuje nastanek gub in predrakastih sprememb v celicah. V najnovejših študijah ga uporabljajo v raziskavah proti staranju. SOD pomaga telesu bolje izrabiti cink, baker in mangan.

Sestavine: oljčno olje, čebelji vosek, žajbelj, eterično olje žajblja

Teža: 50 ml

Ocene - mnenja (0)

Za izdelek še ni mnenj.

Napišite mnenje

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Slabo            Dobro


Nadaljuj

Slike (1)

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

02 675 71 31
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook