MAZILO Z MATERINO DUŠICO

8,00

Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
308
MAZILO Z MATERINO DUŠICO MAZILO Z MATERINO DUŠICO

4/5 (3 mnenj)
Napišite mnenje

Opis artikla

Materina dušica je pri nas izredno priljubljena zdravilna rastlina. Že njeno ime priča o njeni vsestranski uporabi. Mazilo z materino dušico je narejeno na tradicionalen način in iz naravnih sestavin. 

Materina dušica vsebuje aktivne snovi, ki blagodejno vplivajo na dihanje, sproščajo dihalne poti in osvežujejo. Mazilo uporabljajte pri prehladnih obolenjih zgornjih dihalnih poti in pri bronhitisu.

 

Veronika nam je o našem mazilu z materino dušico zaupala naslednje:

Mazilo materine dušice je krasno in v tem času bolezni nepogrešljivo. Moji deklici pomaga pri mirnih nočeh in prav nič ne draži kože. Navdušena in vas z veseljem priporočam naprej! :)

Uporaba

Mazilo pri kašlju in prehladih rahlo vtremo na prsni koš in pleča. 

 

Sestavine: oljčno olje, materina dušica, timjan, čebelji vosek, eterično olje evkaliptusa, mete in bora.

INCI: THYMUS VULGARIS LEAF EXSTRACT, OLEA EUROPAEA FRUTI OIL, CERA ALBA

Količina: 50 ml

 

O materini dušici

Mazilo materine dušice je zelo poznano in pogosto uporabljano. Materina dušica ali timijan obstaja kot vrtna rastlina in jo latinsko imenujemo Thymus vulgris ali kot rana materina dušica, ki raste na travnikih, to imenujemo Thymus praecox. Zelo pogosto uporabljamo čaj iz materine dušice, razvajamo pa se lahko tudi z eteričnim oljem materine dušice. Že njeno ime priča o njeni vsestranski uporabi. V času cvetenja močno diši.

Materina dušica nabiranje

Rana materina dušica je zelnata trajnica, ki uspeva v travi, med skalami in na sončnih gruščnatih mestih. Je do 20 cm visok grmiček z olesenelo koreniko, iz nje poganjajo škrlatna ali temno rožnata socvetja.

Sestavine in učinkovine

Materina dušica vsebuje eterično olje, ki vsebuje timol in karvakrol, tanine, glikozide, mangan, flavonoide in druge snovi.

Ocene - mnenja (3)

Urška(31/08/2020)

5/5

Prijetno je. Diši in olajša dihanje.

Mateja Horvat(01/04/2019)

5/5

Krasno ob glavobolih ter za pod nos pred spanjem - olajša dihanje.

Anica Knez(20/02/2019)

4/5

Z izdelkom sem zelo zadovoljna zdaj je že druga zima, kar jo moj otrok uporablja, ko je prehlajen in mu pomaga, da lažje diha in potem tudi bolje spi. Skratka pomaga in sem zadovoljna z nakupom.

Napišite mnenje

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Slabo            Dobro


Nadaljuj

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook