NARAVNO ETERIČNO OLJE MELISA

6,00

Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
606

Še ni ocene
Napišite mnenje

Opis artikla

INCI: Melissa officinalis

Opis

Melisa je prijetno aromatična zelnata trajnica s košato razvejenim steblom, po robu nazobčanimi zelenimi listi ter majhnimi belimi ali rožnatimi cvetovi. Eterično olje pridobivajo s parno destilacijo iz listov in cvetočih stebelnih vršičkov.

Značilnosti

Melisa ima eterično olje s toplimi, svežimi, citronskimi zgornjimi notami in sladkimi, nežnimi, balzamičnimi zeliščnimi spodnjimi odtenki. Dobro se meša z eteričnimi olji iz cvetov in agrumov, še zlasti z eteričnimi olji sivke, vrtnic in roženkravta, pa tudi z oljem navadne mirte. Najpomembnejše terapijske lastnosti: Lajša depresijo, razkužuje, blaži krče, učinkuje proti virusom, uničuje bakterije, učinkuje proti napenjanju in vetrovom, znižuje krvni tlak, krepča živce, pomirja, krepča.

Melisno olje je med najboljšimi eteričnimi olji za lajšanje duševnih pretresov, depresije, potrtosti in žalosti ter tesnobe. Spodbuja življenjsko radost, razvedri duha in odganja temačne misli. Pomirja duševno stisko ali nemir, okrepi čustva in človeka navda z radostjo ter mu pomaga najti notranje zadovoljstvo.  Melisinem olju pravijo včasih kar »življenjski eliksir« in s tem dobro opišejo njegove  najpomembnejše lastnosti.  Učinki melisinega olja so na splošno poživljajoči in krepčilni, hkrati pa izboljšujejo razpoloženje.

Krepčilne lastnosti eteričnega olja zelo koristijo srcu in ožilju, saj znižujejo krvni tlak, krepijo delovanje srca in uravnavajo prehitro dihanje. Blaži simptome stresa in odpravlja nespečnost ter živčno napetost. Melisno olje je izjemno drago, zato ga je najbolje uporabljati varčno kot dodatek v  razpoloženjskih parfumih in masažnih oljih.

Psihološki učinki melisnega olja so predvsem blažilni in močno pomirjevalni, poleg tega pa izboljšujejo razpoloženje. Zato je to olje primerno za meditacije, zlasti za odpravljanje besa in otožnosti. Krepča srčno čakro in človeka navdihuje z vesoljno ljubeznijo in božansko radostjo.

Vsebuje

Citral, Citronellol, Eugenol, Gerianol, Limonen, Linallol

Poreklo

Indonezija

Opozorila

Melisno olje je treba vedno uporabljati v majhnih količinah in 1-odstotni koncentraciji.

Eterična olja niso za notranjo uporabo! Prav tako jih nikoli ne apliciramo na kožo nerazredčena. Če ste noseči, imate težave s krvnim tlakom ali druge znake kakšne bolezni, se pred uporabo katerega koli eteričnega olja posvetujte z zdravnikom.  Eterična olja niso alternativa zdravstveni oskrbi – ob bolezenskih znakih vedno poiščite pomoč zdravnika. Ne prenehajte jemati zdravil. Če uživate homeopatska zdravila se o uporabi eteričnih olj posvetujte z zdravnikom.

Alergija in preobčutljivost:

Vedno naredite  preizkus z obližem (na obliž kanite nekaj kapljic osnovnega olja in kapljico eteričnega olja). Če pride do draženja, eteričnega olja ne uporabljajte.

Količina

10ml

Na voljo je tudi vsa dokumentacija.

Ocene - mnenja (0)

Za izdelek še ni mnenj.

Napišite mnenje

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Slabo            Dobro


Nadaljuj

Slike (1)

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook