Zasebnost vaših podatkov nam je izjemno pomembna in predstavlja temelj naše poslovne politike.

Kot spletna trgovina smo zavezani k varovanju osebnih podatkov naših strank. Vaše zaupanje in naša zanesljivost sta temelja, na katerih želimo graditi našo storitev tudi vnaprej.

Verjamemo v transparentnost, zato vam želimo na pregleden in jasen način prikazati našo politiko obvladovanja osebnih podatkov, vključno s tem, katere podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo ter kako jih lahko sami nadzirate in urejate.

Naša politika zasebnosti se nanaša na vse osebne podatke, ki jih pridobimo o vas, ko opravite spletni nakup ali uporabljate naše storitve, obiščete spletne strani ali pri drugačni interakciji z nami.

 

"Naša spletna stran vam v vašem profilu ponuja vse možnosti uveljavljanja vaših pravic s področja varovanja zasebnosti podatkov."

 

Oblike sodelovanja

Naše storitve lahko uporabljate kot:

1. naznani uporabnik (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani)

2. naročnik na e-novice (v tem primeru lahko naše storitve uporabljate kot neznani uporabnik, edini podatek, ki nam ga zaupate pa je le vaš elektronski naslov in izbira e-izdaje, ki jo želite prejemati na vaš naslov. Drugih podatkov o vas ne zbiramo. Na naše e-izdaje pa se lahko vedno odjavite (povezava do odjave je v vsaki e-izdaji) in s tem izbrišete iz naših seznamov.

3. registrirani uporabnik

4. registrirani kupec

 

Kašne podatke zbiramo

O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Če ste registracijo opravili preko kateregakoli družbenega omrežja (Facebook, Google in drugi) lahko vaši podatki o identiteti vključujejo tudi uporabniško ime, ki ga uporabljate v tem družbenem omrežju. Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun.

kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun.

finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke samostojno posredujete plačilnemu sistemu za obdelavo kartic in plačilo preko spleta (Paypal). Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta.

podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj račun.

podatki vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu, pogostost obiskovanja posameznih oddelkov, pogosti nakupi, komunikacija z nami preko rubrike Vprašanja in odgovori, izbrani oddelki ter oddani komentarji in ocene naših ponudb. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun.

marketinški podatki: vaše naročnine na naše e-novice, vaši seznami želja. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun.

tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Salvia, Goran Poglajen s.p.  lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), Facebook, Twitter, ...  Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

podatki, za katere se sami odločite, da jih delite z nami: Lahko se odločite, da boste določene podatke sami delili z nami, npr. ko postavite vprašanje ali pustite komentar na naši spletni strani, izpolnite anketo ali sodelujete v nagradni igri.

 

Kako uporabljamo vaše informacije?

Varovanje podatkov dovoljuje uporabo in delitev vaših osebnih podatkov le takrat, ko za to obstaja upravičen razlog. Zakon navaja, da moramo za to imeti enega ali več izmed spodnjih razlogov:

Pogodba - vaši osebni podatki so v uporabi, ker je treba izpolniti pogodbene obveznosti, npr. da vam pošljemo naročene izdelke.

Soglasje - ko se strinjate z našo uporabo vaših podatkov.

Legitimni interesi - to predstavlja interese podjetja Salvia, Goran Poglajen s.p., da vodimo posel tako, da vas lahko oskrbimo z najboljšimi izdelki in storitvami na najvarnejši in najprimernejši način, npr. da prenesemo vaše podatke tretjim strankam, kot so dostavni partnerji.

Pravne obveznosti - ko obstaja zakon ali druga pravna podlaga za delitev podatkov, npr. ko jih moramo deliti v namene kazenskega pregona.

 

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila

izvajalcem plačil,

pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.)

z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google, Facebook in drugim družbenim omrežjem,

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

 

Roki hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

 

Zagotavljanje varnosti

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo Comodo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

 

Piškotki

Delovanje naših spletnih strani je brez naših piškotkov praktično nemogoče. Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

Naša spletna stran je le ena izmed nekaj milijard strani, na katerih lahko na vašo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook, Twitter, Youtube in drugih družbenih medijev, oziroma le te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov. Za to potrebujemo vašo privolitev, ki jo lahko na naši strani tudi uredite uredite.

 

Lastni piškotki

Piškotke uporabljamo za optimalno delovanje spletne strani, med katere sodijo:

Delovanje košarice

Prepoznavanje ali ste prijavljeni ali ne

Zapomnitev brskalne zgodovine

Zapomnitev podatkov o strinjanju z našimi pogoji poslovanja

Prikazovanja vsebin, ki ste si jih nazadnje ogledali

Prilagajanje delovanja strani vašim potrebam

Teh piškotkov ni mogoče drugače odstraniti, razen z neobiskovanjem tega spletnega mesta.

 

Piškotki, ki jih naša stran uporablja:

1 ._zlcmid

1 leto

uporabnikov piškotek, ki omogoča delovanje klepeta

Zopim

_gid

2 dneva

Piškotek za anonimno spremljanje statistike in anonimizirano oglaševanje

Google Analytics

_ga

2 leti

Piškotek za anonimno spremljanje statistike in anonimizirano oglaševanje

Google Analytics

_gat_gtag_UA_39195575_1

2 leti

Identifikacijska koda spletne strani za spremljanje obiskov

Google Analytics

is_touch

Do konca seje

Nujno potreben za delovanje spletne trgovine na mobilnih napravah

Zelišča Salvia

is_mobile

Do konca seje

Nujno potreben za delovanje spletne trgovine na mobilnih napravah

Zelišča Salvia

language

Do konca seje

Funkcionalni piškotek, ki je potreben za ustrezen prikaz jezika spletne strani in hrani informacijo vašega jezika.

Zelišča Salvia

currency

1 mesec

Nujno potreben za delovanje spletne trgovine - valuta. Brez njega nakup ni mogoč.

Zelišča Salvia

PHPSESSID

Do konca seje

Hranjenje informacije o trenutni seji

Zelišča Salvia

 

Spletno mesto uporablja naslednje elemente drugih ponudnikov, ki prav tako uporabljajo piškotke

Facebookov gumb »Všeč mi je«,

gumb »Tweet«,

gumb Google +1.

 

Onemogočenje piškotkov  

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate. 

Oglaševalske funkcije v storitvi Google Analytics, lahko onemogočite med drugim tudi z orodjem »Nastavitve oglasov«, orodjem »Nastavitve oglasov« za mobilne aplikacije ali katerim koli drugim načinom, ki je na voljo (na primer z možnostjo onemogočenja pobude Network Advertising Initiative). Lahko se popolnoma izključite iz Google Analytics programa z dodatkom, ki ga najdete na: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

 

Naše zaveze glede ravnanja z osebnimi podatki

1. Načelo zakonitosti, pravičnosti in preglednosti - obdelani zakonito, pošteno in na pregleden način v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki.

2. Načelo omejitve namena - zbrani za določene, izrecne in zakonite namene ter se ne smejo nadalje obdelovati na način, ki ni združljiv s temi nameni.

3. Načelo najmanjšega obsega podatkov - ustrezni, relevantni in omejeni na to, kar je potrebno za namene, za katere se obdelujejo.

4. Načelo točnosti - točni in, kadar je to potrebno, posodobljeni; sprejeti je treba vse razumne ukrepe za zagotovitev, da se netočni osebni podatki brez odlašanja izbrišejo ali popravijo ob upoštevanju namenov, za katere se obdelujejo.

5. Načelo omejitve shranjevanja - hranjeni v obliki, ki dopušča identifikacijo posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, le toliko časa, kolikor je potrebno za namene, za katere se osebni podatki obdelujejo.

6. Načelo celovitosti in zaupnosti - obdelujejo se na način, ki zagotavlja ustrezno varnost osebnih podatkov, vključno z zaščito pred nedovoljeno ali nezakonito obdelavo ter pred nenamerno izgubo, uničenjem ali poškodbo z ustreznimi tehničnimi ali organizacijskimi ukrepi.

7. Načelo odgovornosti – kot upravljavec smo odgovorni za skladnost z zakonodajo ter temeljnimi načeli varstva osebnih podatkov.

 

Vaše pravice

Vse vaše pravice lahko uveljavite, pod rubriko GDPR orodja v vašem registriranem profilu naše spletne strani (slika spodaj).

1. Pravica do dostopa (o tem, katere podatke zbiramo in za kaj/kako jih uporabljamo):

Pravico imate na jasen in razumljiv način biti obveščeni o tem, kako in za kakšen namen se obdelujejo vaši osebni podatki. Omogočamo vam večji in učinkovit nadzor nad upravljanjem z vašimi osebnimi podatki.

2. Pravica do popravka

Pravico imate zahtevati, da se vaši osebni podatki popravijo, kadar so netočni.

3. Pravica do izbrisa

Ko boste želeli, da se vaši osebni podatki ne obdelujejo več in ob pogoju, da tudi ni več zakonitih pogojev za nadaljnjo hrambo vaših podatkov, lahko zahtevate, da se vaši podatki zbrišejo.

4. Pravica do omejitve obdelave

Pravico imate, da omejite obdelavo osebnih podatkov pod pogoji in izjemami, kot so določeni v 18. členu GDPR uredbe.

5. Pravica do prenosljivosti podatkov

Pravico imate, da se vaši osebni podatki prenesejo k drugemu upravljavcu, kadar to želite.

6. Pravica do ugovora

Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene trženja, ima posameznik pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem; kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se podatki ne obdelujejo več v te namene.

 

Kontakt za pritožbe ali informacije v zvezi z našo politiko zasebnosti:

goran@zeliscasalvia.si