Pogoji uporabe

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Zelišča Salvia

Upravitelj

zeliscasalvia.si (v nadaljevanju "spletna trgovina") je spletna stran, katere lastnik in upravitelj je Salvia, Goran Poglajen s.p. (v nadaljevanju "ponudnik").

Ob prijavi v sistem spletne trgovine, obiskovalec (v nadaljevanju "uporabnik") pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa do svojega računa oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine , pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in potrošnikom.

Pogoji sodelovanja

Z uporabo te spletne strani se uporabnik strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Uporabnik je obvezan vnašati samo točne, resnične in ažurne podatke. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo, in jo predali ustrezni pravni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcov in pri naročanju, bomo uporabili le v namene poslovanja ponudnika.

Spletni katalog, artikli in cenik

Spletni katalog vsebuje aktualno ponudbo iz našega prodajnega programa s potrebnimi podatki.
Vse fotografije artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Cene v ceniku so v EUR. Cene veljajo na dan naročila blaga.

Komunikacija in elektronska obvestila

Ponudnik si pridržuje pravico, da uporabnika pokliče na njegovo telefonsko številko, v primeru, da je to potrebno za izvedbo naročila ali reševanje težav v povezavi z uporabnikom.

Ponudnik si pridržuje pravico uporabnike po e-pošti obveščati o novostih povezanih s ponudbo ali delovanjem spletne trgovine, vendar le v primeru, da temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Uporabnik se lahko kadarkoli prijavi ali odjavi od prejemanja e-obvestil na spletni strani (po prijavi v sistem), v rubriki Račun >e-novice.

NAROČILO BLAGA

Željeno blago uporabnik naroči elektronsko preko spletnega kataloga oz. naročilnice, preko e-poštnega naslova: info@zeliscasalvia.si, ali preko telefona na podlagi cenika. Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu bodo shranjeni pri ponudniku. Pogodba se lahko sklene v slovenskem jeziku. Pogodbo oziroma naročilo lahko sklenete po telefonu, elektronski pošti ali z uporabo spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko sporočite telefonsko (med delovnim časom) ali pa pošljete po elektronski pošti, v roku dveh ur od oddaje naročila.

KORAKI NAKUPA - SKLENITEV POGODBE ALI NAROČILA

Pred začetkom naročila se mora obiskovalec spletne trgovine registrirati kot uporabnik ali vstopa kot gost.
Po registraciji lahko uporabnik začne postopek naročila.
Ko uporabnik v katalogu spletne trgovine najde artikel, ki ga želi naročiti, ga vstavi v košarico, s klikom na gumb "v košaro".

Koraki nakupa iz košarice:

  • Uporabnik v košarici izbere količino artiklov katere želi naročiti, ter jih potrdi s klikom na gumb "na blagajno"
  • Uporabnik nato izbere naslov plačnika
  • Uporabnik izbere naslov in način dostave
  • Uporabnik izbere način plačila izbranega blaga
  • Uporabnik potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja, v nasprotnem primeru ni mogoče zaključiti naročila
  • Uporabnik še zadnjič pred oddajo pregleda naročilo in ga potrdi s klikom na gumb "Potrdi naročilo".

Po zadnjem koraku je naročilo zaključeno in oddano. Po oddaji naročila dobi uporabnik elektronsko sporočilo s potrditvijo in podatki o naročilu.

Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena

Najkasneje v roku 48 ur ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo poizkusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom "Naročilo potrjeno" nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

STATUS NAROČILA

Uporabnik si lahko kadarkoli ogleda status svojih oddanih naročil, po prijavi v spletno trgovino, v rubriki Račun > Zgodovina naročil

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku dveh ur po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu.

DOBAVA / DOSTAVA BLAGA

Aktualne informacije o dostavi blaga se nahajajo na spletni strani v rubriki Informacije > Informacije o dostavi

Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom, morebitnimi navodili in garancijskim listom. 

Kupcu naročeno blago dostavi ponudnikov izbrani servis za dostavo.

Cena dostave

Vsi stroški dostave ter stroški pakiranja se že obračunajo v postopku nakupovanja in se izpišejo v naročilnici/računu.

Možen je tudi osebni prevzem v poslovalnici ponudnika, v tem primeru odpadejo stroški distribucije.

Aktualni cenik dostave se nahaja na spletni strani v rubriki Informacije > Informacije o dostavi

Stroški dostave

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in znaša 3,00 EUR (brez dodatnih stroškov). Če izberete naročilo s plačilom preko predračuna cena poštnine znaša samo 2 EUR. Ob nakupu nad 45,00 EUR Vam ponujamo brezplačno dostavo, kjer stroške dostave krijemo mi.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Kupec ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe ali naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Uporabnik lahko o namenu vračila blaga ponudnika obvesti preko spletnega obrazca (ta se nahaja v Skrb za stranke > Vračila), preko elektronske pošte ali preko telefona. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago mora kupec vrniti prodajalcu najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe. Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovanov originalni embalaži in v nespremenjeni količini in ga poslati prodajalcu. Vračilo že uporabljenih artiklov ni možno! Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo

VRAČILO KUPNINE

Če je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je prodajalec dolžan vrniti vplačano kupnino na kupčev TRR.

IZDAJA RAČUNA, SKLENITEV POGODBE IN PLAČILO BLAGA

Ponudnik izda račun za naročeno blago, kupcu ob dobavi blaga poleg priloženega računa dostavi še ostalo potrebno dokumentacijo. Naročeno blago, ki je na zalogi kupec plača ob dostavi (po povzetju). Naročeno blago je v lasti ponudnika do plačila celotne kupnine.

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

  • gotovino ob prevzemu na našem naslovu v Lovrencu na Pohorju
  • gotovino po povzetju
  • Plačilo na tekoči račun spletne trgovine (plačilo po predračunu)
  • Plačilo preko PayPal-a

CENE IN NJIHOVA VELJAVNOST

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

PRAVNO OBVESTILO

Vsebine, objavljene na spletnih straneh www.zeliscasalvia.si so last ponudnika, in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo biti ohranjena vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Ponudnik se bo trudil, da bodo spletne vsebine točne in ažurne in ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti ponudnik niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si ponudnik pridržuje pravico do sprememb vsebin brez predhodnega opozorila.

PRAVNO VARSTVO

Za ostale pogoje, ki niso navedeni v splošnih pogojih poslovanja, veljajo določila po veljavni ustrezni zakonodaji. 

Obvešča​nje

Ponudnik lahko predvidoma enkrat, vendar ne več kot dvakrat v mesecu po elektronski pošti svojim kupcem pošlje obvestilo o aktualni ponudbi. Prejemiki obvestil se od prejemanja le-teh lahko kadarkoli odjavijo preko povezave, ki je tudi del vsakega sporočila. Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

Intelektualna lastnina

Pravice intelektualne lastnine

Vse vsebine, ki so objavljene na straneh zeliscasalvia.si so last ponudnika. Vsa avtorska dela so zaščitena že s stvaritvijo samo.  Prepovedana je reprodukcija, distribucija, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.

 

Slikovno gradivo

Vse slikovno gradivo objavljeno v spletni trgovini zeliscasalvia.si je last ponudnika in podjetij, katerih izdelke ponudnik zastopa. Zato je prepovedana vsakršna reprodukcija, distribucija, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.

 

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

 

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasna. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Avtorji prispevkov na blogu so se zelo potrudili, da bi bili čim bolj natančni in sodobni, saj se medicinsko in farmacevtsko znanje neprestano spreminja. Bralcem bloga svetujemo, da se glede posameznih podrobnosti posvetujejo tudi z usposobljenimi zdravstvenimi strokovnjaki. Čeprav so zelišča naravna, vsebujejo tudi kemikalije, ki lahko imajo stranske učinke. Če jih uporabljamo nespametno, so lahko tudi strupena. Avtorji bloga niso odgovorni za napake, opustitve in dejanja, ki bi jih povzročile podane informacije.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

Pomoč uporabnikom

Za vprašanja glede plačil, artiklov, reklamacij ter glede same trgovine nas lahko kontaktirate kadarkoli preko e-pošte, med delovnim časom pa tudi na naši telefonski številki.

Email: info@zeliscasalvia.si

Telefon: 051 338 520

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.

Uporabi razum, vzami račun

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook