Politika zasebnosti

Politika zasebnosti in izjava o varovanju zasebnih podatkov

Salvia, Goran Poglajen s.p. (v nadaljevanju ponudnik) lastnik spletne trgovine zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila ter pošiljanje morebitnega reklamnega gradiva. Ponudnik jamči, da podatki uporabnikov ne bodo predani tretji osebi. V primeru težav oz. nejasnosti pri naročilu si podjetje pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Uporabnik spletne trgovine z izvedeno registracijo dovoljuje ponudniku zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih uporabnik vnese ob uporabi spletne trgovine. Vsi podatki, ki jih hranimo so namenjeni le poslovanju med nami in uporabnikom in ne bodo nikoli posredovani tretji osebi.

Kmetija Salvia zbira in hrani za potrebe poslovanja naslednje podatke o svojih uporabnikih:
  • ime, priimek ter fizične naslove, ki jih uporabnik vnese za dostavo naročenih artiklov,
  • e-poštni naslov, (služi hkrati kot uporabniško ime za prijavo v sistem),
  • telefonsko številko, (za kontakt v primeru težav z naročili),
  • geslo (enkriptirano s skrivnim ključem),
  • podatke o naročilih, vračilih in transakcijah,
  • ter kakršnekoli druge podatke, ki jih uporabniki sami vnesejo v sistem ob uporabi spletne trgovine.
Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP naslovi, s katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine. Uporabnikom se lahko dodelijo tudi različni začasni ali trajni sejni piškotki, tako s strani Zelišča Salvia, kot s strani ponudnikov spletnih storitev, ki jih Zelišča Salvia uporablja za svoje delovanje (predvsem Google Analytics, ki se uporablja za anonimno sledenje statistikam uporabe spletne strani). Zelišča Salvia te podatke v anonimni obliki uporablja za interno vodenje  statistike.
 
Več informacij: Google Analytics - Pravilnik o zasebnosti

Varnost podatkov

Vsi zasebni podatki se prenašajo preko varne SSL povezave (https). Spletna trgovina ima dodeljen SSL certifikat Comodo.

Ob morebitnem izpadu strežnika ali vdoru napadalcev (hekerjev) v sistem, upravljalec spletne trgovine ne more odgovarjati za izgubo ali zlorabo podatkov.

Za Vašo varnost Vam močno priporočamo, da si za prijavo s spletno trgovino izberete drugačno geslo, kot ga imate za prijavo v e-pošto ali PayPal.

Intelektualna lastnina

Pravice intelektualne lastnine

Vse vsebine, ki so objavljene na straneh zeliscasalvia.si so last ponudnika. Vsa avtorska dela so zaščitena že s stvaritvijo samo.  Prepovedana je reprodukcija, distribucija, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.

Slikovno gradivo

Vse slikovno gradivo objavljeno v spletni trgovini zeliscasalvia.si je last ponudnika in podjetij, katerih izdelke ponudnik zastopa. Zato je prepovedana vsakršna reprodukcija, distribucija, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.

Piškotki

Vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih napravah, s katerimi brskamo po internetu, že ogromno piškotov iz različnih spletnih strani. Z novo zakonodajo (ZEKom -1) pa prihajajo v uporabo spremembe glede obveščanja oziroma soglašanja obiskovalcev glede uporabe piškotov.

Kaj so piškoti?

Piškoti so besedilne datoteke, ki se shranjujejo na napravah (osebni računalnik, tablice, mobiteli) med brskanjem po internetu. Piškoti se shranjujejo z namenom prepoznavanja naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Shranjevanje piškotov na naprave je pod stalnim in popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabnik uporablja, razen v primeru, če je uporabnik onemegočil shranjevanje piškotov na svojo napravo.

Kakšna je njihova prednost?

Shranjeni piškoti omogočajo hitrejšo in bolj enostavno interakcijo med spletnim uporabnikom in spletnim mestom. S pomočjo shranjenih piškotov si določeno spletno mesto zapomni preference posameznika in s tem skrajša čas ter poveča učinkovitost brskanja po spletnih mestih.

Primeri uporabe piškotov:

   Prilagoditev prikazovanja vsebin na spletnih straneh glede na pretekle obiske.

   Spletna mesta, ki zahtevajo prijavo, s pomočjo shranjenih piškotov ohranijo prijavo posameznika.

   Prepoznava naprave s katero dostopamo do spletnega mesta omogoča prilagoditev prikaza vsebine dotični napravi.

   So obvezni za nemoteno delovanje nekaterih storitev (spletne banke, spletne trgovine itd.)

   Shranjevanje izbranih naprav, ponudb in njihova medsebojna primerjava

   Spremljanje obiska na določenem spletnem mestu (učinkovitost prikaza vsebin, ustreznost oglasov, izboljšava spletnih strani)

Nastavitve piškotov?

Shranjevanje piškotov na napravo je odločitev vsakega posameznika. Nadzor in spreminjanje nastavitev piškotov je omogočeno v vsakem brskalniku, ki ga posameznik uporablja. 

Uporaba piškotkov na spletni strani Zelišča Salvia.

Spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujem med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljam najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko prebereš s klikom na to povezavo.

Spletna stran uporablja tudi piškotke, ki ti zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce, dodane izdelke v košarico, zadnje ogledane izdelke.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredoval tretjim osebam.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

   jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

   pošiljatelj bo jasno razviden,

   različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

   jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

   željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasna. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Avtorji prispevkov na blogu so se zelo potrudili, da bi bili čim bolj natančni in sodobni, saj se medicinsko in farmacevtsko znanje neprestano spreminja. Bralcem bloga svetujemo, da se glede posameznih podrobnosti posvetujejo tudi z usposobljenimi zdravstvenimi strokovnjaki. Čeprav so zelišča naravna, vsebujejo tudi kemikalije, ki lahko imajo stranske učinke. Če jih uporabljamo nespametno, so lahko tudi strupena. Avtorji bloga niso odgovorni za napake, opustitve in dejanja, ki bi jih povzročile podane informacije.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Zelišča Salvia

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

02 675 71 31
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook