Meni
Košarica

Članki RSS Feed

09 Aug Naravni deodoranti postajajo vse bolj popularni
0 1263
Naravni deodorant uravnoveša stanje občutljivega predela pod pazduhami, ne da bi zamašil pore v koži. Številni klasični deodoranti  in sredstva proti potenju vsebujejo aluminij in še druge grobe in nenaravne sestavine, ki lahko naredijo več škode kot koristi. Če deodorant izdelamo ga lahko naredimo ..
25 May Aloe vera je trdoživa lepotica
0 572
Obstaja več kot 250 vrst aloj, vendar imajo največ dobrih lastnosti aloe vera, aloe barbadensces (hibridna aloja) in aloa arborenscens (drevesasta aloja) in širokolistna aloja. Beseda Aloe naj bi izhajala iz arabske besede alloeh - svetleča, grenka substanca, vera pa iz latinščine in pomeni pravi. A..
15 May Grozdje in grozdne pečke so več kot le sadje
0 246
Plodovi vinske trte (rod Vitis) so priljubljeno sadje, ki ga uživamo presnega ali v obliki sokov in vina. Grozdje je polno antioksidantov in fitohranil, po vsebnosti katerih se lahko primerja z borovnicami. Vse sorte grozdja - zelene, rdeče in vijoličaste različice – vsebujejo veliko polifenolov.O g..
29 Apr Užitne divje rastline
0 187
Tudi pleveli so lahko užitni in odlični, iz njih lahko pripravimo vrsto dobrih jedi, kot so nadevi, juhe, solate, čaji in prikuhe. Ljudje jih velikokrat ne nabiramo, vendar se tudi v njih skriva obilica vitaminov in mineralov. RogovilčekMed plevele, ki jih lahko uživamo, sodi tudi rogovilček. K nam ..
03 Apr Industrijska konoplja - Cannabis sativa
0 265
Industrijska konoplja (Cannabis sativa) je kmetijska dobrina (poljščina), ki se goji za pridelovanje široke palete izdelkov, vključno s hrano in pijačami, kozmetiko in drugimi izdelki za osebno nego, za prehranska dopolnila, kot tudi za tkanine in tekstil, za pridelavo vlaken, papir, materiale v gra..
05 Feb Kako uporabiti eterična olja
0 1206
Eterična olja so odlična in imajo številne pozitivne lastnosti. Uporabimo jih lahko na več načinov, saj bodo le tako obogatili naše življenje in v njega vnesli svežino, ki jo potrebujemo.KopelKad napolnimo vodo primerne temperature — voda mora biti prijetno topla. ne prevroča. Nato prilijemo tri do ..
07 Feb Zdravilna moč iz narave
0 443
 Dragi prijatelji in uporabniki najinih izdelkov. V prilogi Večera Štajer'c je objavljen članek o naju in najinih izdelkih. Kot piše tudi v članku, sva neizmerno vesela in ponosna, da lahko skozi najine izdelke ustvarjava pristen stik med naravo in zdravjem. Z ljubenzijo ustvarjava nove..
04 Aug Naravni deodorant za vašo svežino
0 673
 Naravna nega vaše kože Naravni deodorant preprečuje razraščanje bakterij, odpravlja neprijeten telesni vonj ki uravnoveša stanje občutljivega predela pod pazduhami, ne da bi zamašit pore v koži. Številni klasični deodoranti in sredstva proti potenju vsebujejo aluminij in še d..
01 Aug Spoznajte naravna masla in njihovo uporabo v kozmetiki
0 441
 Naravna masla Naravna masla so naravno hladno stiskana iz drevesnih semen in jedrc in so na sobni temperaturi v trdnem stanju. Masla so pogosta v receptih za kozmetične izdelke in omogočajo, da so losjoni, kreme in mazila za ustnice in celo mila zelo kremasti, gladki in imajo gosto ko..
04 Mar Smrekova smola je zlato bogastvo narave
0 2078
 O smrekovi smoli Smrekova smola je izloček smreke, ki nastaja v posebnih žlezah v drevesu in se nato izloča v smolne kanale. Glavni namen smrekove smole je celiti rane drevesa in ga varovati pred poškodbami ter preprečevati izsuševanje drevesa.  Smrekovo smolo sestavlja preko 80 razli..
28 Jan Spoznajte odlične lastnosti karitejevega masla
0 530
 Karitejevo maslo je eden najboljših naravnih izdelkov za kožo na svetuKarifejevo maslo je že dolgo dobro poznano kot sestavina naravnih izdelkov za nego kože in las. Zaradi več dobrih učinkov na kožo se predvsem uporablja za izdelke, ki so namenjeni negi kože.  Karitejevo maslo pridobiva..
11 Jan Čebelji vosek in njegova uporaba
0 1752
 Zgodovina čebeljega voskaČebelji vosek je cenjen in uporabljan že od nekdaj. V cerkvah se je uporabljal za bogoslužje, verniki so ga uporabljali za kupovanje odpustkov. Voščene sveče so uporabljali za razsvetljavo. Vosek so uporabljali tudi pri pečatenju pomembnejših listin in relikvij, ..
Prikazujem 1 od 12 do 37 (4 strani)
Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev.