Vsakodnevna nega kože

Objavil v kategoriji Nasveti - 11. December 2016 . Komentarji (0) .

Nega kože je nujno potrebna za ohranjanje njenega zdravja in lepega videza. To je še zlasti pomembno za kožo na obrazu. Opisujemo osnovni tri-stopenjski dnevni postopek nege kože z uporabo aromaterapijskih in drugih pripravkov. 

Koraki do zdrave kože

Čiščenje je osnovni pogoj za uspešno nego kože To je še zlasti pomembno za ljudi v mestih, kjer je v ozračju veliko škodljivih snovi, ki se čez dan nabirajo na koži, ji škodijo in povzročajo njeno prezgodnje staranje. Kožo bi morali čistiti v dveh zaporednih korakih: s prvim čiščenjem moramo odstraniti ličila in površinsko nesnago, z drugim pa temeljito očistiti kožne pore. Za temeljito, a vseeno nežno čiščenje obraza so najboljša čistilna sredstva na osnovi kreme ali kozmetične tekočine (losjona.).

 

"Po čiščenju si lahko kožo nežno in naravno toniramo jo nato speremo le z vodo."

 

Po čiščenju uporabimo tonike za kožo ali pilinge; ti kožo osvežijo in stisnejo pore. Toda številni industrijsko izdelani toniki vsebujejo sestavine z grobim delovanjem, ki kožo sušijo in na njej povzročijo neprijeten občutek nategnjenosti. Namesto s tonikom lahko vato namočimo s cvetlično vodico - z eteričnimi olji ali brez njih - ter z njo kožo navlažimo in osvežimo na najbolj naraven in nežen način. Nazadnje razpršimo po obrazu čisto cvetlično vodico in pustimo, da se počasi posuši.

 

"Čistilne kreme si temeljito vtremo v kožo in osvežimo s cvetličnimi vodicami."

 

Lahko uporabimo tudi piling Nesemo ga na pogreto rahlo navlaženo kožo, po uporabi pa ga splahnemo z vodo. Počakamo par minut, da telo vpije dragocene sestavine. Če piling pustimo na koži dlje časa, deluje kot čistilna maska. Piling kožo očisti, navlaži, nahrani, pomladi, pozdravi in odišavi.

Po čiščenju in toniranju kožo še navlažimo. Sredstva za vlaženje so v marsičem najpomembnejši pripravki pri celotni negi kože. Vlažilni pripravki vnašajo v kožo različna hranila, hkrati pa jo vlažijo in ščitijo ter preprečujejo dehidracijo in pojav suhe kože. Primerno navlažena koža ostaja prožna, sijoča in zdrava. Potrebujemo dve različni vrsti sredstev za vlaženje kože: lahka jutranja, ki se zlahka vpijejo v kožo, in bolj hranljiva v obliki nočnih krem. Še zlasti občutljiva je koža ob očeh; nanjo je treba vedno nanašati le lahke vlažilne pripravke.

V kolikor želite več informacij in nasvetov iz sveta zelišč in naravnih izdelkov se enostavno naročite na brezplačne nasvete in novice na tej povezavi. Veseli bomo tudi vašega všečka na naši facebook strani.

Oznake: nega kože, piling, čistilni piling, čiščenje kože, naravna nega kože Posodobljeno: 11. December 2016

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Novi prispevki čakajo na vas...
Arhiv

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook