Tudi divji kostanj vam lahko pomaga

Objavil v kategoriji Nasveti - 24. Maj 2017 . Komentarji (0) .

 

Divji kostanji so staro zdravilno sredstvo; če jih nosimo v torbi, naj bi pomagali proti revmi ali putiki. Drevo velja kot rastlina, ki odvzema tegobe in deluje krepilno ter spodbudno. Je pravi simbol drevesnega življenja. Če ga posekamo, iz štora zmeraj poženejo novi poganjki.

 

"Ljudje, ki veliko stojijo in so na splošno veliko na nogah, si za zaščito ven dnevno lahko vtirajo kostanjev macerat ali se mažejo z kostanjevim mazilom."

 

Divji kostanj v mazilu blaži in hladi sončne opekline; krema in losjon delujeta adstringentno in protivnetno pri gubah in kuperozi z vneto in pordelo kožo; kot macerat v masažnem olju blaži nevralgije mišičevja; v sredstvih za umivanje las krepi lasne mešičke in korenine, poleg tega pa zaradi saponinov tudi čisti kožo; neguje lase kot pripravek za izpiranje iz izkuhanih, narezanih kostanjev; zmleti v mešalniku so dobra kura za lase; oljni izvleček semen ali listov skupaj s koprivo krepi slabotne lasne mešičke in korenine; macerat in losjon cvetov uporabimo za vtiranje kot preventivo pri nagnjenosti k trombozi; Za zdravljenje uporabljamo cvetove in plodove. Notranja uporaba zahteva previdnost zaradi escina. Mazilo divjega kostanja se uporablja za zdravljenje krčnih žil, pri težavah z notranjimi in zunanjimi hemeroidi. 

Več o divjem kostanju boste izvedeli na tej povezavi.

 

Naroči zdaj...

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Novi prispevki čakajo na vas...
Arhiv

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook