Subtilne esence so življenjska moč rastlinske biti

Objavil v kategoriji Članki - 2. Januar 2015 . Komentarji (0) .

Veliko govorimo o zdravilnih lastnostih rastlin in se opiramo na zdravilnost učinkovin, ki jih rastlina vsebuje. Velikokrat pa pozabimo na energijsko sestavo rastline, njene subtilne esence, ki so življenjska moč rastline. Večina ljudi pozna Bachove kapljice, ki bi jih lahko označili za subtilne esence, podobno pa deluje tudi homeopatija. Prav zato tudi mi posvetimo veliko pozornost primernemu nabiranju, shranjevanju in predelavi zelišč. Saj naš odnos do narave in posameznega zelišča vpliva na njegovo vlogo in učinkovanje v zeliščnem pripravku.

Bachove kapljice so subtilne esence

Dr. Edvard Bach je bil spoštovan podeželski zdravnik, ki je služboval na angleškem podeželju in je razvil način zdravljenja, ki ga je poimenoval »cvetna terapija«. Dr. Bachu so se vsepovprek posmehovali, a ozdravljeni bolniki so bili dokaz, da stvar le ni od muh in počasi se je njegovo zdravljenje prijelo. Dr. Bach je v zadnjih letih svojega življenja postal tudi izvrsten homeopat. Danes je Bachovo zdravljenje splošno znana in priznana metoda zdravljenja. V Evropi ga ne priznavamo le še Slovenci in Albanci.

Bachova zdravila pripravljajo z zdravilnimi zelišči, potem, ko jih naberejo v skrbno izbranih področjih angleške pokrajine, kjer je poudarek na ekološki ohranjenosti naravnega okolja. Bistvo priprave je v tem, da cvetove, namočene v studenčnico iz zdravih in neoporečnih virov, za tri ure prepustijo žgočemu soncu. Učinkovine, torej izvlečke zdravilnih rastlin nato pripravljajo in mešajo po stoletja starih receptih, ki jih je Dr. Bach odkril v biblijskih besedilih, v prastarem zeliščarstvu okoliških krajev, v starih tibetanskih, celo indijskih besedilih.

Kako pripravimo svojo subtilno esenco

Za pripravo subtilne esence ni dovolj le besedilo, kako se tega lotiti, kot to velja za pripravo Bachovih kapljic, temveč je več poti. Vse pa morajo potekati po poti čutenja rastlin, priprave z ljubeznijo in mirom v srcu. Subtilne esence vsebujejo bit rastline in se nas dotaknejo tako na čustveni kot duhovni ravni. Med pripravo moramo biti premočrtni in osredotočeni. Misli in prebliski se bodo shranili v vodi – tako ugodni, kot neugodni. Nagonsko boste začutili, ko bo postopek končan. Večinoma poteka zelo hitro, če ste sproščeni in notranje svobodni.

Prva pot je da zjutraj naberete roso iz izbrane rastline, pri tem si lahko pomagate s sterilno kapalko iz lekarne. Pri rastlinah z velikimi listi, kot je plahtica, je to preprosto, pri manjših pa vam bo to vzelo veliko veliko časa. S tem opravilom se ob notranjem miru in hkrati meditativno povežete z močjo rastline, lahko tudi z izbranim dragim kamnom. Rastlino lahko tudi popršite s studenčnico, ki jo nato po 15-30 minutah naberete, kot prej roso.

Druga pot je, da tik ob rastlino postavite oprano steklenico brez etikete s čisto, dobro (desnosučno) studenčnico. Kamne in kovine pa lahko položite v kozarec. Voda tako v 15 – 60 minutah zlahka prevzame energije in informacije.

Z enako ljubečo povezanostjo lahko tudi naberete cvetove in liste rastline in jih položite v vodo. Prednost te metode je, da je prenos informacij in rastlinske moči preprostejši in poteka ločeno od lastne biti. Slabost tega postopka je, da morate rastlino utrgati, lahko pa jo tudi samo nagnete in potopite v vodo. Tako pridobljeno vodo s subtilnimi podatki morate konzervirati z alkoholom, če je ne nameravate porabiti takoj. Alkohola dodajte približno 10 % vse količine, najbolje sadjevec iz biološko pridelanega sadja – ne pa na primer slivovke, ker je v njej lahko cianovodikova kislina.. Primerna sta tudi viski in žganje. Druga možnost je tudi 20% jabolčni kis, vendar je rok trajanja krajši.

Esence rastlin, kovin, dragih kamnov in soli

Esenca vsebuje številne energijske in s tem subtilno delujoče informacije. Zato je toliko pomembneje, da esenco pripravite sami oziroma jo kupite tam, kjer imate dober občutek. Lepo je, če te esence dodate kopeli ali si pripravite nožno kopel. Cvetne esence lahko uporabite tudi pri pripravi svojih zeliščnih pripravkov. Če pitno vodo že tako polnimo z energijo mineralov, lahko dodamo tudi kakšen cvet. V ta namen ne smemo uporabljati kupljenega rezanega cvetja, ki je ponavadi umetno vzgojeno.

Znanstveniki so eksperimentalno potrdili, da ima voda spomin, ne vedo pa, kako deluje

Nekatere teorije govorijo o spominu, ki je posledica lastnosti grupiranja molekul vode v klastre in klatrete, druge teorije se spuščajo na raven posameznih atomov in kvantov. Dr. Kononenko pojasnjuje: "Teoretično gledano ima vsak kvant možnost spomina. Pred nekaj leti so fiziki na primer eksperimentalno dosegli, da si je en sam elektron zapomnil nekaj deset bitov informacij. To pomeni, da potencialno lahko kamorkoli shranimo poljubne količine informacij. Seveda principi še niso dovolj raziskani, največ poskusov pa je narejenih na vodi in alkoholu, ki sta dober medij za shranjevanje informacij."

Spomin vode torej še ni znanstveno pojasnjen, eksperimentalno pa je več znanstvenikov potrdilo, da različni zunanji vplivi spremenijo lastnosti vode, oziroma, da si voda te vplive "zapomni". Spomin vode pa igra tukaj tudi najpomembnejšo vlogo, saj je nosilec informacij posameznih rastlin.

S prispevkom smo vam želeli približati pomen pozitivnega in spoštljivega odnosa do rastlin, ki jih nabiramo. Rastline zraven svojih kemijskih učinkovin vsebujejo tudi subtilne učinkovine, ki so velikokrat odvisne od našega načina dela in odnosa z rastlino. Nabirajmo rastline s spoštovanjem in ljubeznijo, in večkratno nam bodo povrnile skozi pozitivno učinkovanje v naših pripravkih.

 

Če vam je prispevek všeč in želite še več zanimivih informacij, se naročite na novice in zanimivosti iz sveta zelišč. Veseli pa bomo tudi vašega všečka na naši facebook strani.

 

Vir: Mirjam Veit: Zdravilna kozmetika; Založba narava, Gorazd Gavez: Bachovo cvetno zdravljenje; Vele Novak, www.dnevnik.si

Oznake: subtilne esence, bachovo zdravljenje, homeopatija, zelišča, ljubezen, bach, esence Posodobljeno: 2. Januar 2015

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook