Olivno olje je simbol miru in čistosti

Objavil v kategoriji Članki - 7. Februar 2016 . Komentarji (0) .

Deluje odvajalno in protivnetno • širi krvne žile • deluje blažilno • preprečuje raka • upočasnjuje staranje

 

»V svetem pismu je oljka simbol miru in božje volje, pa tudi življenja in upanja.«

 

Olivno olje je ena osnovnih sestavin naših naravnih izdelkov, ki že v sami osnovi vsebuje veliko zdravilnih in telesu prijaznih snovi. Olive so izredno cenjene za kulinarične, zdravstvene in kozmetične namene, že odkar so jih začeli gojiti pred kakšnimi 6 000 leti. Bledo zelenkasto rumeno olje vsebuje veliko hranilnih snovi in naj bi bilo najčistejša rastlinska maščoba, pravzaprav tako čista, da so ga uporabljali kot dodatno hranilno sredstvo za vtiranje v kožo pri dojenčkih.

 

»Tradicionalno zdravilo za slabo delovanje jeter in težave z žolčem je žlica hladno stiskanega olivnega olja, ki jo popijemo na tešče, da spodbudi pretok žolča v črevesje«

 

Olivno olje je odlično za prebavo

Olivno olje je sladko in ima okus po sadju, je zelo lepljivo, njegove blažilne lastnosti pa že dolgo uporabljamo za zdravljenje različnih prebavnih težav, kot so vetrovi. slaba prebava, zgaga, vnetje želodčne sluznice, peptične razjede, vnetje debelega črevesa, zapeka, ter bolezni dihal, zlasti hripavega, suhega kašlja, vnetega grla, krupa in katarja.

Ljudje, ki uživajo veliko olivnega olja, lahko pričakujejo dolgo življenje, saj so znanstveniki ugotovili, da znižuje raven škodljivega holesterola in zmanjšuje nagnjenost k aterosklerozi, srčnim napadom in infarkti. Pomaga tudi pri zniževanju krvnega tlaka in zmanjšuje nevarnost nastajanja krvnih strdkov. Pravijo, da lahko olivno olje preprečuje širjenje raka in upočasnjuje staranje, ker učinkuje kot antioksidant.

 

»Grki so imeli olive za simbol modrosti. Pravijo, da je boginja Atena premagala Pozejdona in osvojila njegov otok tako, da je prebivalce obdarila s tistim, kar jim je največ pomenilo - z oljko.« 

 

Olivno olje je pravi balzam tudi za kožo

Z olivnim oljem lahko kožo zaščitimo pred snovmi, ki jo dražijo, in jo zmehčamo, z njim lahko blažimo ekcem, razpokano kožo in herpes in zmehčamo kraste in ternence (luskine po lasišču) pri dojenčkih. Poskusimo kaniti kapljo toplega olivnega olja v zamašeno uho, da bo raztopilo nakopičeno ušesno maslo, ali pa ga uporabimo kot nosilno olje za druge vrste olj (česnovo ali sivkino), da bomo ublažili bolečino v ušesu. Olivno olje z zmečkanim česnom je odlično mazilo za boleče sklepe, nevralgijo in izpahe, poparek oljčnih listov pa lahko uporabimo za čiščenje ureznin ali kot ustno vodo, če nam krvavijo dlesni,

 

Olivno olje je izredno kvalitetno

Olje vsebuje izredno kvalitetne aminokisline v velikih količinah, zlasti metionina in triptofana, ki sta pomembni za delovanje jeter, ledvic, izkoriščanje vitamina B kompleksa. Vsebuje pa tudi veliko kalcija, kalija, fosforja, železa in vitamina B. Ima močno protibakterijsko delovanje. Očisti kožo in uničuje predvsem stafilo in streptokoke, a tudi glivice, ter ima proti vnetni vpliv. Flavonidni polifenoli, in drugi antioksidanti prisotni v vrhunskem ekstra deviškem olivnem olju, preprečujejo okvare celic. Vežejo proste radikale in znižujejo možnost mutacije celic. Zato številni znanstveniki priporočajo uživanje 20 do 40 ml olivnega olja dnevno. Potrebno je zdraviti strukture celic, celotno tkivo in vse organe hkrati. Zdravljenje z oljčnim oljem preprečuje uničenje zdrave mikroflore in odstranjuje snovi, ki so nevarne za vitalnost in delovanje celic. 

Olivno olje je osnova naših naravnih izdelkov, ki si jih lahko ogledate na strani www.zeliscasalvia.si, vašo kožo lahko razvajajo naša mila ali skrbno izdelana mazila.

V kolikor želite več informacij in nasvetov iz sveta zelišč in naravnih izdelkov se enostavno naročite na brezplačne nasvete in novice na tej povezavi. Veseli bomo tudi vašega všečka na naši facebook strani.

Vir: Ljudska zdravila za vsakdanje bolezni; Anne McIntyre

 

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook