Obdarovanje je lep del odnosa

Objavil v kategoriji Nasveti - 18. Oktober 2014 . Komentarji (0) .

Velikokrat slišimo, kako nekdo ob prejemu darila reče: pa saj ne bi bilo treba. Za vsako darilo se iskreno zahvalimo in ga sprejmemo s spoštovanjem in ljubeznijo. Tako kot darilo pravilno podarimo ga tudi pravilno sprejmemo. Darilo je oseben poklon in ob iskanju posameznega darila se moramo zmeraj potruditi in poiskati nekaj, kar bo obdarovancu veliko pomenilo in kar odraža nas odnos do njega. Najlažje je podariti denar ali darilni bon, vendar v tem ni velike iznajdljivosti in terja najmanj napora.

Obdarovanje je tudi danes, pa če hočemo ali ne, še vedno nekakšen obred, ki poteka po Maussovih treh pravilih: darila se dajejo, darila se sprejemajo in darila se vračajo. Pri tem smo še vedno pozorni na to, da je vrednost darila primerna obdarjencu in da njegova povrnitev ne presega bistveno vrednosti prejetega daru. Neustrezna povrnitev darila ali celo njegova zavrnitev lahko tudi še danes sproži zamero ali celo konflikt.

 

»Darila se dajejo, darila se sprejemajo in darila se vračajo.«

 

Z vsakim darilom torej nekaj izražamo in sporočamo, tako vsako darilo postane vrsta komunikacije. Tudi s tem, da ne podarimo ničesar nekaj sporočamo ali si te komunikacije preprosto ne želimo. Z izbiro darila sporočamo, kako dobro poznamo obdarovano osebo, s trudom, ki ga v darilo vložimo pa koliko nam pomeni. Pomembno je tudi, kako darilo izročamo, kako ga sprejemamo, celo, kako se odzovemo na reakcijo obdarovanca.

Pesnik in dramatik iz 17. st. Pierr Corneill pravi: „Način podarjanja je vreden več od darila samega”. Te besede nam povejo natančno to, da je sam proces od ideje, prek izbire in vse do predaje darila izjemno pomemben, zanj si je treba vzeti čas. Posamezni narodi imajo kulturo obdarovanja na zelo visoki ravni (Kitajci, Japonci …, tam je obdravoanje še vedno pravi obred). Ponekod  pa je postalo obdarovanje nebodigatreba in hitra rešitev v zadnjem hipu, da se obdarovanca odkrižamo.

 

„Način podarjanja je vreden več od darila samega”


V poslovnem svetu pa obstaja poseben bonton poslovnega obdarovanja. Nekatera podjetja imajo zaposlene ljudi, ki se ukvarjajo s tem področjem, saj lahko kljub lepi gesti in najboljšim namenom nehote naredimo več škode kot koristi. Takšna poslovna darila so posrednik pri komunikaciji in nosilci sporočil, ki jih posredujejo brez besed.  Obdarovancu sporočajo, da ga želimo razveseliti, in se mu zahvaliti za dosedanje sodelovanje z željo po nadaljnjem sodelovanju. Da bodo darila res prenesla to sporočilo, jih je potrebno skrbno izbrati.

Zato je pomembno, da izberemo inovativna in krativna darila, v katera je vloženo nekaj truda, so dobro oblikovana in lepo predstavljena.

 

„Podarite naravno darilo, saj je unikatno in narejeno z ljubeznijo ter spoštovanjem do narave.”

 

Tudi mi vam lahko pripravimo zanimiva naravna darila, ki jih lahko podarite ob  različnih priložnostih. Naša prednost so izdelki, ki so narejeni ročno in so kot takšni unikatni in endinstveni. Ker izdelujemo izdelke po naročilu se je potrebno pri nekaterih darilih predhodno naročiti. Takšno darilo je osebni poklon, zato ga bomo pripravili skupaj z vami. Izdelamo unikatno milo, mazilo, kremo ali karkoli drugega iz našega programa naravnih izdelkov, nato dodamo embalažo in posvetilo pa vaši želji.

 

Verjamemo, da bomo skupaj ustvarili unikatno naravno darilo po vaših potrebah. Za naročila in ostale informacije nam pišite na info@zeliscasalvia.si.

Veliko zanimivih daril najdete tukaj.

V kolikor želite več informacij in nasvetov iz sveta zelišč in naravnih izdelkov se enostavno naročite na brezplačne nasvete in novice na tej povezavi. Veseli bomo tudi vašega všečka na naši facebook strani.

 

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Novi prispevki čakajo na vas...
Arhiv

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook