Nega obraza z olji

Objavil v kategoriji Nasveti - 7. Maj 2016 . Komentarji (0) .

Eterična olja so za dnevno nego obraza idealna, saj takoj po nanosu povežejo s kožno maščobo, prav tako pa prodrejo v podkožje in delujejo od znotraj. Dobro hranijo in obnavljajo celice, spodbujajo njihovo presnovo, uravnavajo izločanje loja in zavirajo vnetja. Premišljena uporaba eteričnih olj za nego kože pomaga pomlajevati kožo ter ohranjati lepoto obraza in telesa.

 

"Pri zunanji negi kože se ukvarjamo predvsem s povrhnjico, čeprav vemo, da na nejno stanje vplivajo tudi obe spodnji plasti in celo telo."

 

Seveda pa je treba biti pri eteričnih oljih previden. Da ne bi povzročili draženja, olja ne nanašamo neposredno na obraz, temveč ga dodamo nevtralni kremi, otroški kremi ali kremi, ki jo sicer uporabljamo. 100 gramom kreme (olja) dodamo 6 kapljic eteričnega olja. Seveda pa je za vsako vrsto kože primerno drugo olje.

Suha koža: za nego suhe kože so primerna olja prave kamilice, vrtnic, roženkravta, sivke, gjasmina in santalovca in melise. Pri suhi in občutljivi koži je treba uprabljati razredčena eterična olja, npr. V eno- ali celo polodstotni koncentraciji.

Mastna koža: olje bergamovke, brinovih iglic, limone, sivke, brinovih jagod. Kot nosilno olje (osnova za mešanje) pa je najprimernejše olje iz mareličnih ali breskovih koščic. puha koža: olje sandalovine, neroli, geranija, vrtnica. Kot nosilno olje je primerno jojobino olje.

Normalna koža: olje limone, sandalovine, vrtnice, geranije, jasmina. Kot nosilno olje je primerna olja mandlja, jojobe, pa tudi olje iz breskovih ali mareličnih koščic.

 

"Prava eterična olja v resnici sploh niso olja, pač pa tekoči, dišeči deli rastline."

 

V kolikor želite več informacij in nasvetov iz sveta zelišč in naravnih izdelkov se enostavno naročite na brezplačne nasvete in novice na tej povezavi. Veseli bomo tudi vašega všečka na naši facebook strani.

Oznake: suha koža, mastna koža, lepota, zdravje, nega, eterična olja, nega obraza Posodobljeno: 7. Maj 2016

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook