Z naravnimi rastlinskimi izdelki za čiščenje obraza lahko s kože nežno odstranimo ličila, nakopičen kožni loj in nečistoče. Če znamo izkoristiti moč rastlin, lahko kožo na blag način očistimo in hkrati nahranimo. Takšna polt bo izžarevala zdrav naravni sij in vitalnost.

 

Izbira pripravka za čiščenje obraza

Pripravki na vodni osnovi: blagi zeliščni pripravki na vodni osnovi nežno umijejo in osvežijo kožo na obrazu, saj odstranijo nečistoče in koža zasije. Pripravki na vodni osnovi morda ne odstranijo ličil tako temeljito kot mila ali olja za čiščenje obraza, vendar so najboljša izbira za tiste, ki imajo suho ali občutljivo kožo, ki jo je treba le nežno umiti. Domačim receptom lahko dodamo hranljive in blage rastlinske sestavine, kot so cvetne vode, zelišča, tinkture, sadni sokovi, jabolčni kis in celo med.

 

»Naravni recepti ne vsebujejo konzervansov, zato je najbolje, da izdelke hranite v hladilniku ali vsaj poskrbite, da se jih ne dotikate s prsti ali umazanim priborom. Zanje so najprimernejše sterilne stekleničke z zamaškom, ki dobro tesni.«

 

Pripravki na osnovi mila: vsebujejo naravni surfaktant, ponavadi tekoče olivno milo, in očistijo kožo vseh nečistoč, ki mašijo pore, ličil in mastnega loja, ki se nabere na koži. Pripravke na osnovi mil zlahka prilagodite potrebam vsakega posameznega tipa kože. Dodamo jim lahko tudi druge sestavine, na primer glino za globinsko čiščenje; sladkor ali mandljevo moko, ki dodatno poskrbita za piling kože; eterična olja za razstrupljanje za tiste, katerih koža je nagnjena k nečistočam; alojo vero za tiste s suho kožo; rastlinska olja, na primer jojobino, pa lahko dodamo celo za suho kožo.

Pripravki na oljni osnovi: glavne sestavin hranljiva rastlinska in blagodejna eterična olja. Pripravki na osnovi olja so koncentrirani in ne vsebujejo vode. Odlični so za odstranjevanje trdovratnih ličil - celo okoli oči! Izsušeno in občutljivo kožo lahko nežno očistijo, naredijo mehko in voljno. Izjemne rezultate pokažejo celo na mastnih tipih kože.

Čiščenje obraza s pripravki na oljni osnovi je ta, da večjo količino Najboljši način olja nanesemo na suho kožo, ga vtremo v kožo in obrišemo z mehko blazinico ali Krpico. Po žetji ga lahko speremo s toplo vodo. Raziščite naša olja in eterična olja.

 

»Če koža ni naličena, jo je treba le narahlo očistiti. Na blazinico kanemo te nekaj toplega ega hidrolata, da kožo navlažimo. Z blazinico potem temeljito, a zelo narahlo masiramo kožo, da odstranimo umazanijo in nečistoče, ki mašijo pore.«

 

Čiščenje obraza s pripravki na vodni osnovi

Lahko jih velikodušno razpršimo  obrazu ali ustrezno po količino pripravka nanesemo na bombažno blazinico in z njo nežno obrišemo kožo na obrazu, da jo osvežimo.

 

Eno in drugo

Če imate občutljivo ali suho kožo, si pred spanjem obraz umijte s 'čistilom na osnovi mita, zjutraj pa s čistilnim tonikom ali oljem.

 

Za dvojno moč

Kožo, ki je močno naličena, bo morda treba z naravnimi sredstvi očistiti dvakrat. Najprej poskusite s čistilom na oljni osnovi, da ličila raztopite in odstranite, potem pa obraz umijte s čistilom na osnovi mila.

Pod prispevkom boste našli odlične izdelke, s katerimi si lahko pomagate, da bo vaša koža zdrava in sijoča.

Če vam je prispevek všeč se nam lahko pridružite na facebook strani ali se naročite na naše novice.

Vir: 200 receptov, nasvetov in tehnik za naravno lepoto.