Najbolj izvirne ideje za velikonočne pirhe

Objavil v kategoriji Nasveti - 21. Marec 2016 . Komentarji (0) .

 

Velika noč lahko postane veliko bolj zabavna z odličnimi in izvirnimi pirhi. Letos pripravite drugačna velikonočna jajčka, kot ste jih pripravljali vsa ta leta. Velikokrat je to projekt, ki ga delimo z otroki ali se ga lotimo prav zaradi njih. Poskrbimo, da se bodo zabavali in da bodo njihove pisanke drugačne in zanimive. Pobrskali smo po spletu in zbrali zanimive ideje.

 

Jajca z vzorcem mreže

flickr.com

Fantje bodo navdušeni nad pisanko v duhu Spider man-a, po navodilu spletne strani Wonder how to. Jajca kuhajte v vroči vodi sedem minut in jih nato pol ure hladite v hladni vodi. Ko bodo ohlajena, jih narahlo potolcite, vendar pazite, da notranjost jajčke ostane cela.  Nato vzemite barvilo za hrano in ga po kapljicah dodajte med razpoke v jajcih. Poskrbite, da se barva lepo razporedi tudi v notranjost razpok. Ko ste jajčka pobarvali jih namestite v plastično vrečko in jih pustite pol ure, da vsrkajo barvo. Na koncu jih prelijte z kisom, ki bo dodatno okrepil barvo in jih s papirnato brisačo nežno obrišite do suhega. Tako, zdaj imate nekaj zanimivih in nenavadnih jajčk, ki jih bodo vsi občudovali.

 

Jajca kot šolska tabla

Oleander in Palm

Uporabite idejo Oleander in Palm v kateri jajca spremenite v šolsko tablo in pustite kredi, da napravi svoje. Jajca prebarvate z barvo za table in se prepustite domišljiji. Če vam jajčka ni všeč, jo enostavno pobrišite z gobo in ustvarite novo.

 

Jajca s tatuji

Brit + Co

Zlahka bomo uporabili idejo Brit + Co, saj ne potrebuje nobenega barvanja, je enostavna in otroci ne bodo za seboj pustili nobene packarije. Enostavno nanesite otroške tatuje, ki jih zmočite in odlepite, kot bi to naredili na svoji roki. Namesto živahnih barv, boste dobili jajčka z različnimi motivi dinozavrov, junakov, živali in še več.

 

Jajca z okrasnim lepilnim trakom

Lovely Indeed

Uporabite barvni, vzorčasti ali pastelni okrasni lepilni trak po vzoru Lovely Indeed. Razrežite trak na različne velikosti in oblike in ga enostavno prilepite na jajca, ki so lahko pobarvana ali ne.

 

Črno bela jajca

Obviously Sweet

Enostavna ideja, pri kateri potrebujete le bela jajca, ki jih lahko kupite pri katerem od naših večjih trgovcev in črn alkoholni flomaster. Na blogu Obviously Sweet so takšna jajca z črtastimi in pikčastimi vzorci zelo elegantna, lepa in moderna.

 

Impresionistična jajca

Paper & Stitch

Vzemite nekaj akrilne barve in se lotite po vzoru Paper & Stitch. Z majhnimi potegi čopiča nanizajte zanimive oblike in vzorce na kuhano jajce in pustite, da se posuši.

 

Jajca z vzorcem iz kravate

ourbestbites.com

Vzemite staro kravato, kot so to naredili pri ourbestbites.com. Zavežite jajce v staro kravato in jo kuhajte v vroči vodi in kisu, tako se bo vzorec iz kravate prenesel na jajce. Zanimiva in enkratna ideja za odpičeno pisanko.

 

Pisana jajca z dodajanjem vode

elhadadepapel.blogspot.com

Naslikajte zanimive odtenke ene barve z dodajanjem vode, kot so to naredili pri elhadadepapel.blogspot.com. Zanimivo prelivanje barv bo naredilo vaše pisanke posebne, pisane in edinstvene.

 

Jajca s semeni

Joana Hard

Prilepite različna semena na jajca kot je to naredila Joana Hard.

 

Barvanje s čipkami

diytilwedie.blogspot.com

Jajca zavite v čipko in jih pobarvajte. Pri tem postopku ne morete uporabiti barve za jajca, saj se ne bo videla. Potrebno je uporabiti kis, vrelo vodo in barvo za hrano, kot so to naredili pri diytilwedie.blogspot.com.

 

Jajca z različnimi barvnimi pasovi

Martha Stewart

Pred vsakim novim barvanjem namestite nov lepilni trak. Po nekaj barvanjih boste dobili zanimive barvne vzorce in oblike, kot je to naredila Martha Stewart.

Če vas zanimajo še naravni postopki barvanja si preberite Barvanje pirhov z zelišči in naravnimi materiali.

 

V kolikor želite več informacij in nasvetov iz sveta zelišč in naravnih izdelkov se enostavno naročite na brezplačne nasvete in novice na tej povezavi. Veseli bomo tudi vašega všečka na naši facebook strani.

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Novi prispevki čakajo na vas...
Arhiv

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook