Milina melise nam bo pomagala v trenutkih stresa

Objavil v kategoriji Članki, Nasveti - 18. Avgust 2014 . Komentarji (0) .

Melisa nam sporoča, da je bistvo očem pogosto skrito in da velike moči ne zahtevajo posebne embalaže. Že en sam dotik sproži prijeten vonj, ki nas očara. Sveta Hildegarda je dejala, da razveseljuje srce in da v sebi nosi moč 15 drugih zelišč. Paracelzus jo je imenoval eliksir življenja in bil prepričan v njeno pomlajevalno moč, trdil je da krepi možgane in osvežuje opešano naravo.

Danes, ko je stres del našega življenja in iščemo načine kako se z njim spopasti, nam melisa potiho ponuja odgovor. Že v starih časih so vedeli, da veliko drugih bolezni izvira iz pretirane živčnosti. Melisa pa deluje prek živčnega sistema. Hildegarda je opisala njeno delovanje kot toplo in oseba, ki jo uživa se rada smeji, saj razveseljuje srce in vranico.

V ljudski medicini je že dolgo znano njeno delovanje pri stanjih nemira, razdražljivosti in težavah s spanjem. Ko smo pod stresom jo lahko uporabimo kot čaj, sok ali v obliki kopeli. Aromatična melisa pospešuje prebavo, preprečuje napenjanje, pospešuje znojenje, pomaga pri migreni in pospešuje izločanje žolča. Njeno drugo področje delovanja izhaja iz protivirusnega, protibakterijskega  in protivirusnega delovanja aldehidov. Čaj nam koristi pri prehladu, gripi, vročini, kašlju, bronhitisu in vseh vnetnih stanjih. Dobro krepi odpornost organizma.

Torej se le poslužite njenih darov, ki vam bodo v tem hitrem tempu življenja naravno vrnili mir in milino, vas pomirili in pripravili na nove dogodivščine.

Čaj

Za čaj vzamemo dve veliki jedilni žlici droge in ju prelijemo s pol litra vrele vode, takoj pokrijemo in pustimo, da se tekočina nekoliko ohladi. Nato čaj precedimo in pijemo po jedi ali pred spanjem počasi po požirkih.

Kopel

Za kopel pripravimo poparek iz 50-60 gramov listov melise, ki jih prelijemo z litrom vrele vode in pustimo stati 5-10 minut. Precedimo in dodamo v kad, ki ne sme biti prevroča. Priporočljiva temperatura je okrog 38 stopinj celzija. Kopamo se 15 minut in se takoj odpravimo v posteljo.

Oznake: melisa, zanimivosti, nasveti, članki, prebava, stres, pomirjanje Posodobljeno: 18. Avgust 2014

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Novi prispevki čakajo na vas...
Arhiv

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook