Kako pripraviti borovničevo žganje

Objavil v kategoriji Nasveti - 24. Junij 2018 . Komentarji (0) .

 

V majhnih jagodah borovnic se skriva velikanska moč, saj vsebujejo veliko hranilnih snovi ter toliko antioksidantov, kolikor jih vsebuje petkratna količina korenja, jabolk, brokolija ali bučk. Magična moč borovnic se skriva predvsem v antocianinu, ki borovnicam daje tudi značilno modro vijoličasto barvo.

 

V jagodah borovnic se skriva ogromna zakladnica moči, saj vsebujejo veliko hranilnih snovi ter takšno količino antioksidantov, kolikor jih vsebuje petkratna količina brokolija, jabolk, korenja ali bučk. Čarobna moč borovnic se nahaja v antocianinu, ki borovnicam daje tudi značilno modro vijoličasto barvo.

 

Borovničevo žganje

 

Sestavine:

* borovnice (sveže) 250g

* žganje (žitno ali sadno) 45% 7 dl

* sladkor 120 g

* citronska kislina (po želji) 1-2 g

 

Priprava:

Sveže borovničeve jagode dobro operite pod curkom hladne vode, odcedite in posušite na čisti krpi. Potem dajte v čisto širok steklenico in zalijte z žitnim ali sadnim žganjem. Po želji lahko žganju dodate sladkor in citronsko kislino. Steklenico dobro zaprite. Borovnice pustite stati v steklenici 2 tedna na sončnem mestu. Vsebino steklenice vsak dan premešajte. Po dveh tednih tekočino prefiltrirajte v čisto steklenico. Pred prvo uporabo, naj žganje odleži še 2-3 mesece.

 

Če vam je recept všeč se nam lahko pridružite na facebook strani ali se naročite na naše novice.

 

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Novi prispevki čakajo na vas...
Arhiv

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook