Kako blažiti težave s sklepi

Objavil v kategoriji Nasveti - 29. April 2017 . Komentarji (0) .

 

Nekoč so z izrazom revma označevali vse s sklepi povezane težave. Danes razlikujemo med artritisom, artrozo in protinom, ki jih povzročajo zelo različni dejavniki. Vse te bolezni so povezane z močnimi bolečinami in zmanjšano gibljivostjo.

Artritis je vnetno obolenje sklepov, artroza degenerativna bolezen sklepov, ki nastane zaradi čezmerne uporabe, protin pa bolezen presnove, ki lahko med drugim poškoduje tudi sklepe.

 

Artritis

Hladne (ne tople) obloge iz mahu, zdravilne prsti ali zdravilnega blata enkrat na dan položite na obolele sklepe, saj to občutno ublaži bolečine.

Za ublažitev vnetja in bolečin sklepe natrite s šentjanževkinim ali arnikinim oljem.

Artritične bolečine blažita tudi kopeli s senenim drobirjem in mahom s telesno temperaturo (37 °C).

Trikrat na dan si privoščite skodelico koprivnega čaja, ki pomaga proti bolečinam in vnetju. Skodelico čaja skuhajte z 1 žlico posušenega zelišča in pustite, da 10 minut počiva.

Proti vnetnim procesom učinkujejo naslednji pripravki z naravnimi sestavinami: nekaj kapsul boragovega olja in žajbelj z arniko ali gabezom oziroma kapsaicinom.

Korenine repuša vsebujejo snovi, ki blažijo bolečine in vnetje. Ker repuša vsebuje veliko grenkih snovi, se večinoma uporablja standardiziran izvleček (iz lekarne).

 

Artroza

Pri tej bolezni je zdravljenje - toplo ali hladno - odvisno od stopnje bolezni. Pri tako imenovani dejavni artrozi se sklep vname in je vroč ter otekel, zato ga je treba zdraviti samo s hladnimi obkladki z mahom, zdravilno prstjo ali glino (iz lekarne). Toplota pa nasprotno blaži težave in spodbuja prekrvljenost v vmesnem mirnem času.

Za lokalno zdravljenje s toploto so na voljo obkladki in povitki z zdravilnim blatom, parafinom ali senenim drobirjem.

Ob koprivnem čaju simptome artroze blažita tudi čaja iz močvirskega oslada in divje vijolice (1-2 žlički na skodelico).

Hitro pripravljeno in učinkovito sredstvo je poparek zelene. Na drobno nasekljajte 20 g zelene in jih prelijte z 250 ml vode. Zavrite in pustite, da kratek čas počiva, nato precedite. Poparek osladite z medom in si ga privoščite po 2 skodelici na dan. Opozorili: poparek vedno pripravljajte svež! Pri vnetju ledvic tega pripravka ne smete piti.

Reden lahek šport, kot je telovadba, krepi sklepe.

Žajbelj z izvlečkom divjega kostanja iz lekarne ublaži za artritis značilno vnetje.

Pred uporabo naravnih pripomočkov se posvetujete s svojim zdravnikom.

 

Želite še več nasvetov in informacij o naravnem zdravljenju in izdelkih. Naročite se na naše novice ali nas obiščite na naši facebook strani.

Vir: Znova odkriti nasveti, Mladinska knjiga

Oznake: bolečine v sklepih, artritis, revma, težave, sklepi, sklepne bolečine, vnetja sklepov Posodobljeno: 29. April 2017

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Novi prispevki čakajo na vas...
Arhiv

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook