Kaj je v naravnem milu tako dobrega za mojo kožo?

Objavil v kategoriji Članki, Nasveti - 18. April 2014 . Komentarji (0) .

Osnovne sestavine naravnega domačega mila so osnovno olje ali maščoba, lug in tekočina, v kateri raztopimo lug. Od posameznega recepta in mila je odvisno katera olja so v milu. Ker želimo, da ima milo negovalne in zdravilne lastnosti mu primešamo še eterična olja in druge sestavine. Pri ustvarjanju mila moramo dobro poznati lastnosti posameznih sestavin, saj lahko le tako pripravimo milo, ki ga želimo.

Sestavine naravnega mila

Glavna sestavina mila je osnovno negovalno olje ali mešanica negovalnih olj. Te tvorijo milo in mu dajejo glavne lastnosti. Olja so bogata z vitamini, minerali, nenasičenimi kislinami in drugimi snovmi, ki določajo ali bo milo negovalno, hranilno, zdravilno, mehčalno, gladilno, ali bo ščitilo kožo pred vplivi iz okolja in ali bo obstojno.

S pravilno izbiro olj določimo značaj, lastnosti, namen in uporabnost mila. Ta olja določajo osnovno barvo in vonj mila. Pri izdelavi mil najpogosteje uporabljamo bučno, jojobovo, oljčno, kokosovo, palmovo, mandljevo, ricinusovo in sončnično olje, olje oreščkov makadamije, lanolin in karitejevo maslo.

Seveda poleg olja za izdelavo potrebujemo bazo, oziroma lug po domače. Za pripravo mila uporabimo natrijev hidroksid, ki je jedka snov in povzroča hude opekline, zato moramo z njim ravnati izredno pazljivo.

Za posebne negovalne lastnosti naravnega mila skrbijo razna eterična olja. Lahko rečemo, da so negovalna olja telo mila, eterična olja pa njegova duša. So tisto kar nas pritegne. Eterično olje milu daje značaj in ga prilagodimo posameznim zahtevam in potrebam. Eterična olja, ki jih uporabljamo so lahko zelo raznolika. Lahko so domača ali bolj eksotična. Uporabljamo eterična olja kot so bor, cipresa, vijolica, koriander, koromač, limona, vrtnica, lovor, brin, melisa, mirta, rman, kamilica, poprova meta, rožmarin, žajbelj, sivka, timijan, sladka pomaranča, itd.

Milu lahko primešamo različne dodatke, na primer suho cvetje; sivko, vrtnico, vijolico, rman, kamilico, baziliko, suha zelišča; žajbelj, majaron, baziliko, koprc, ognjič, timijan, začimbe; poper, sol, cimet, najgelnove žbice, muškatni orešček, ingver, žafran ter kakav, med, kavo, kokosovo maslo, kokosovo moko itd. Ti dodatki in zelišča zaradi svojih zdravilnih lastnosti še posebej dobro vplivajo na našo kožo in predstavljajo pomemben del sestave naravnega mila.

Za vašo kožo le najboljše

Naša naravna ročno izdelana mila ohranjajo vse dobre stvari vključno z glicerinom in olji, ki vlažijo kožo po naravni poti. Proizvajalci komercialnih mil v procesu izdelave mil odstranijo glicerin, ki vlaži kožo, saj ga prodajajo ločeno po visokih cenah v kozmetični industriji. Pri izdelavi naravnih mil ne uporabljamo nobenih kemikalij ali kemičnih konzervansov, ojačevalcev vonja in kemičnih barvil. Zelo pomemben del naših naravnih mil so zelišča, ki so skrbno nabrana, posušena in uporabljena v času, v katerem zagotavljajo največjo učinkovitost. Če želite svoji koži podariti najboljše, se odločite za naravno domače milo.

Izdelamo tudi po meri

Na vašo željo lahko izdelamo milo po naročilu. Sami lahko izberete dodatke, vonjave, barve. Ob naročilu mila po lastnih željah je potrebno upoštevati fazo zorenja mila (3-4 tedne), zato naročilo oddajte vsaj mesec dni prej. Sprejemamo tudi naročila mil za posebne priložnosti. Spominki za poročne goste, darila ob rojstnih dnevih in drugih priložnostih. Naravno milo je lahko tudi enkratna pozornost za poslovne partnerje. V ta namen lahko unikatno in profesionalno izdelamo tudi podobo paketa in posvetila. Za naročila in ostale informacije nas pokličite na 051 338 520 ali nam pišite na info@zeliscasalvia.si. Veseli bomo tudi vašega všečka na www.facebook.com/ZeliscaSalvia.

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook