Hitra masaža vas sprosti in pripravi na krepčilen spanec

Objavil v kategoriji Nasveti - 20. Januar 2017 . Komentarji (0) .

"Masaža aktivira vašo notranjo lekarno."

 

Koža je bogat vir pomlajevalnih hormonov, ki jih lahko z masažo sprostite v telo. Počasna,  pomirjajoča masaža aktivira snovi, ki vas sprošča po naravni poti, medtem ko energična masaža s hitrimi gibi aktivira snovi, ki vas napolnijo z energijo. Dr. Deepak Chopra  v svoji knjigi Pomladite se, živite dlje, priporoča, da vključite masažo v svoj dnevni program, saj deluje močno pomlajevalno. Masaža lahko pripomore k boljšemu spancu, če se masirate z nežnimi, umirjenimi gibi. Jutranja masaža z močnejšimi gibi vas "spravi v pogon". Če se želite znebiti odvečnih kilogramov, se masirajte z grobo rokavico.

 

Masaža celega telesa

Za takšno masažo potrebujete par žlic ogretega masažnega olja. Začnite z masažo lasišča z majhnimi krožnimi gibi kot pri vtiranju šampona. Z nežnimi gibi nanesite olje na čelo, lica, brado in nato na ušesa. Počasi masirajte ušesni školjki in sence. To deluje pomirjevalno. Vtrite malo olja na sprednjo in zadnjo stran vratu, nato pregnetite ramena. Ob pazduhah in komolce masirajte s krožnimi gibi, nadlaket in podlaket pa z dolgimi vzdolžnimi gibi. S širokimi, nežnimi krožnimi gibi zmasirajte prsi in trebuh. Nad prsnico premikajte dlani navzgor in navzdol. Na dlani kapnite malo olja in, kolikor je mogoče, zmasirajte še hrbet in hrbtenico. Noge masiramo podobno kot roke: gležnje in kolena s krožnimi gibi, mišice pa z vzdolžnimi gibi. S preostankom olja zmasirajte stopala. Posebno pozornost posvetite prstom.

 

Mini masaža

Če se želite pripraviti na krepčilni spanec, je priporočljivo zmasirati vsaj glavo in stopala. Žlico ogretega olja nežno vtrite v lasišče z majhnimi krožnimi gibi. Z dlanjo nekajkrat blago potegnite prek čela. S počasnimi gibi zmasirajte sence in predel ob ušesih. Na kratko pomasirajte še sprednji in zadnji del vratu.

Z drugo žlico olja počasi, vendar odločno zmasirajte podplate. S konicami prstov razmažite olje še na nožne prste. Minuto ali dve obsedite v tišini, da koža vpije olje, potem pa se potopite v toplo kopel.

 

V kolikor želite brezplačno e-knjigo in več informacij ter nasvetov iz sveta zelišč in naravnih izdelkov se enostavno naročite na brezplačne nasvete in novice na tej povezavi. Veseli bomo tudi vašega všečka na naši facebook strani.

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Novi prispevki čakajo na vas...
Arhiv

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook