Domača zdravila, ki pomagajo pri hemeroidih ali zlati žili

Objavil v kategoriji Nasveti - 25. September 2016 . Komentarji (0) .

Da se izognemo hemeroidom ali njihovemu vnetju moramo redno skrbeti za prebavo. Izogibati se moramo težki hrani in uživati veliko sadja in zelenjave, veliko se moramo gibati in paziti na higieno debelega črevesa. Do hemeroidov lahko pripeljejo tudi pogoste težave z zaprtjem. Veliko vlogo pri nastanku hemeroidov ima prehrana. Ljudje, ki jedo hrano bogato z vlakninami, jih verjetno ne bodo dobili. Prehrana, revna z vlakninami in nezadostno uživanje tekočin, povzročata zaprtje, ki ima dvojni učinek: prispeva k nastanku hemoroidov, saj napenjanje ob odvajanju blata poslabša že nastale hemoroide, ker je blato trdo in draži nabrekle vene.

V kolikor sumite, da imate hemoroide, obiščite svojega zdravnika, da potrdi diagnozo. Če gre za hemoroide v zgodnji fazi, lahko poskusite naslednja domača zdravila:

– Hladno umivanje: Platneno krpo namočite v hladno vodo, jo ožemite in po veliki potrebi z njo umijte prizadeto območje. Ne sušite, oblecite bombažno spodnje perilo in smuknite v posteljo, da segrejete kožo. S hladnim umivanje boste ublažili srbenje.

 

– Hrastovo lubje: Odlično domače protivnetno zdravilo, ki krči obolelo tkivo. 2 žlici hrastovega lubja 15 minut kuhajte v dveh litrih vode in prevretek precedite. Pustite, da se ohladi na telesno temperaturo, prelijte tekočino v široko vedro in se v vodi namakajte 5 minut. Zdravljenje ponavljajte dvakrat dnevno.

 

– Oljna sedežna kopel: v široko vedro, napolnjeno z vodo, dodajte s kapljici kamiličnega olja in kapljico poprove mete. V kadi se namakajte 5 minut. Prizadeto območje osušite in namažite s kamiličnim oljem. S tem boste ublažili težave.

 

– Mazila (ognjič, rman, divji kostanj): Kvalitetno mazilo blaži vnetje in krvavitev na območju danke.

Klikni na sliko in naroči zdaj...

 

– Maline: Maline dobro delujejo na črevesje in mehčajo blato. V poletnih mesecih jih zamrznite v majhnih porcijah, da boste imeli zalogo pozimi, ko ni sezone malin.

 

– Koprivni sok: Koprivni sok je starodavno zdravilo za hemoroide. vsak dan spijte eno žlico koprivnega soka.

 

V kolikor želite več informacij in nasvetov iz sveta zelišč in naravnih izdelkov se enostavno naročite na brezplačne nasvete in novice na tej povezavi. Veseli bomo tudi vašega všečka na naši facebook strani.

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Novi prispevki čakajo na vas...
Arhiv

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook