10 skrivnosti zelišč – Zelena

Objavil v kategoriji 10 skrivnosti zelišč - 9. Maj 2014 . Komentarji (0) .

Zelena – Apium graveolens L.

 

1. Polja divjerasle zelene opisujejo že v Homerjevi Iliadi in Odiseji, znana pa je bila že v Egiptu pred 3000 leti.

 

2. Zelena že od starih časov velja za afrodiziak. Tradicionalna medicina v njej vidi rastlino, ki uspešno dviga esecialno energijo telesa in vpliva na spolne funkcije.

 

3. Zelena vsebuje eterično olje apiin, ki aktivira proizvodnjo spolnih hormonov.

 

4. Uporabna je cela rastlina. Listi so odlični kot začimba, stebla jemo kot surovo, pečeno ali dušeno zelenjavo, gomolji pa so prava poslastica, ki jo uporabljamo, kot zelenjavo čez zimo. Semena zelene so lahko odlična zamenjava za sol, jedem dajo slani okus in okrepijo druge okuse.

 

5. Tradicionalna kitajska medicina pravi, da krepi energijski potencial ledvic, ta pa so zadolžena za stanje naših kosti. Vsebuje tudi kostem potrebni kalcij, zato jo piporočajo pri osteoporozi.

 

6. Zelena preprečuje in zdravi vnetja ledvic in mehurja.

 

7. Eterična olja v listih in steblih zelene učinkujejo proti bakterijam, glivicam in virusom.

 

8. Zelena pomaga izločiti odvečno sečno kislino iz telesa, zato je blagodejna za vse, ki trpijo zaradi artritisa, revme ali putike.

 

9. Zelena je nasitna in vsebuje veliko vlaknin in malo kalorij, to jo naredi odlično za podporo pri hujšanju ali čiščenje celulita iz telesa.

 

10. Odlično se ujame z papriko, čebulo, koprom, čemažem, peteršiljem, poprom in večino drugih zelišč.

 

Želimo vam razkriti čimveč skrivnosti navadnih zelišč, če želite še več podobnih vsebin, se lahko naročite na novice na tej povezavi. Veseli bomo vašega všečka na naši facebook strani.

Komentarji

Napišite komentar

Napišite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljen)
   Spletna stran: (Url strani z http://)
* Komentar
V polje prepišite varnostno kodo s slike:

Novi prispevki čakajo na vas...
Arhiv

Informacije

Zelišča Salvia je spletna trgovina, ki prodaja naravne izdelke. Vzgajamo, nabiramo in pridelujemo različna zelišča ter iz njih pripravljamo čajne mešanice, zeliščne pripravke, zeliščna mazila, tinkture in izdelke za osebno nego. Zelišča so slovenskega porekla, pridelana in nabrana na obronkih pohorskih gozdov.

Kontakt

0591 90284
051 338 520
info@zeliscasalvia.si

Facebook